2024-06-19

Året var 1936 och Olga Wessing hade just fått hotell Skogshöjd i gåva av sin man. Och vilken gåva sedan! Det pampiga hotellet beläget mitt i Södertälje hade skänkts till henne för att hon skulle hålla sig sysselsatt under dagarna. Olga drev sitt hotell fram till sin död, och frågan är om hon någonsin lämnat det? Hur förklarar man annars de besynnerliga händelser som sker på hotellet om nätterna?

”Olga Wessing”

Hotellets vaktmästare hör ibland rasslet av en gammal nyckelknippa i hotellets mörka källarutrymmen. I den del av byggnaden där man idag bedriver konferensverksamhet träder ideligen bokstaven O fram på en av väggarna i det så kallade Bergasalen. O som i Olga.

Hotelldirektörer genom tiderna har förgäves försökt måla över fläcken eller till och med sätta för tapeter. Men ingenting biter på den envisa fläcken. Bokstaven O dyker upp om och om igen. Sätter man upp en skylt någonstans inne på hotellet där bokstaven O figurerar, ja då får man räkna med att den har fallit ned på golvet till morgonen därpå. Det har även hänt att man under höstens mörka kvällar, när de flesta hotellgäster krupit till kojs, kunnat ana en tunn skepnad svepa förbi övervakningskamerorna i lobbyn. Men när man tittat närmare på inspelningen har det inte gått att se en enda person.

Scandic Skogshöjd

328 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us