2024-05-21

Det är ett ämne som har utforskats i litteratur och film i århundraden – demonisk besittning. Men tänk om vi sa till dig att det inte bara är ett påhitt av någon författares fantasi? Tänk om det var verkligt? I det här blogginlägget kommer vi att utforska fem av de läskigaste exemplen på demonisk besittning som finns.

1. Anneliese Michel – Tyskland, 1976-1977. Anneliese var en ung tysk kvinna som började uppvisa tecken på demonisk besatthet vid 16 års ålder. Under sin tvååriga kamp med demonerna upplevde hon anfall, förvrängningar och våldsamma utbrott. Hon påstod sig också höra röster som uppmanade henne att begå självmord. Efter att flera exorcismer misslyckats med att bota hennes sjukdom, dog hon av undernäring och uttorkning vid 23 års ålder.

2. Robert Livingston – USA, 1996 – 1997. Robert var en 18-åring från Virginia som gick igenom en fruktansvärd prövning när han blev besatt av en demon 1996. Han talade i tungor, hans kropp skulle vrida sig våldsamt och han upprepade fraser som ”Satan är min herre” om och om igen tills han slutligen befriades från dess grepp av en exorcism utförd av tre katolska präster.

3. Roland Doe – USA, 1949 – 1950-talet Roland var en 13-årig pojke som hade blivit fascinerad av att leka med Ouija-brädor kort innan han blev besatt av en demon 1949. Under sin långa kamp med entiteten upplevde han levitationer, föremål som kastades runt i rummet utan någon förklaring, och hans säng skakade okontrollerat medan han sov i den under natten. Han genomgick så småningom 30 exorcisms innan han befriades från dess grepp på 1950-talet

4. Michael Taylor – England 1975 -1976 Michael Taylors berättelse är en av de mest kända fallen av demonisk besatthet som finns på grund av det faktum att den dokumenterades utförligt vid varje steg av både medicinsk personal och präster under hela dess varaktighet från 1975 till 1976. Under sin prövning uppvisade Michael övermänsklig styrka som endast kunde dämpas med lugnande medel eller heligt vatten samt tala i tungor och visa kunskap om saker som ingen människa borde ha känt till, såsom händelser som inträffade hundratals mil bort just då. ögonblick.

5. The Exorcism Of Emily Rose – Tyskland 1978 Emily Roses fall anses vara ett av de mest extrema exemplen på demonisk besatthet som finns på grund av hennes erfarenheter som sträcker sig från att tala på språk hon aldrig studerat, att ha övermänsklig styrka, att sväva från sin säng, uppvisar kunskap om människor hon aldrig hade träffat förut, och till och med försökte begå självmord flera gånger. Hennes familj provade olika metoder som terapi, medicinering och till och med bön men ingenting verkade fungera förrän de tillgrep en exorcism som till slut befriade henne från sitt grepp.

Demonisk besittning är något som har utforskats i århundraden inom litteratur och film, men tyvärr bevisar dessa fem fall att det inte bara är fiktion – det är verkliga skräckhistorier som händer just nu runt omkring oss. Om du någonsin känner dig modig nog, undersök fler fall som dessa själv – du kan bli förvånad över hur mycket bevis som finns där ute som stödjer dessa påståenden!

1 933 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us