2024-07-25

Hotell Kramer grundades år 1875 av makarna Anna och Fritz Kramer. De hade några år tidigare invandrat från Tyskland och hade själva låtit rita upp den vackra hotellbyggnaden som uppfördes i fransk stil med inspiration från dåtidens ståtliga slott. Anna var den i hushållet som skötte ekonomin och var känd i Malmö som den framstående affärskvinna hon var.

”Anna Kramer”

Anna drev hotellet med fast hand från sitt kontor på tredje våningen. När Fritz avled fortsatte hon ensam i ytterligare 28 år. När hon själv avled låg hon på lit de parade i hotellets vackraste svit. Där fick de närmaste komma och ta sina sista farväl. Och får man tro somliga har Anna fortfarande inte lämnat Scandic Kramer.

Idag är rummet där Anna hade sitt kontor omgjort till gästrum 323. Befinner du dig på tredje våningen en tyst och stilla kväll kan du höra oförklarliga viskningar och mystiska ljud just från rum 323. Kanske hör du till och med hur någon skriver ned namn med hungrig penna i en gammal hotelliggare.

Kanske hör du ljudet av en stämpel som trycks mot en stämpeldyna. Kanske hör du Anna när hon är mitt i sitt arbete med att fylla hotellet med förväntansfulla gäster. Besöker du Scandic Kramer ska du titta på den inramade tavla som föreställer den forna ägarinnan. Kom ihåg att säga ett vänligt hej till henne när du går förbi så att hon låter dig sova gott under natten.

Scandic Kramer

294 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us