2024-04-16

Enligt sägnen brann det många år sedan i den gamla fastighet på Djurgården i Stockholm som idag är Scandic Hasselbacken. Branden startade i köket och en av kockarna som arbetade där ville inte lämna sina grytor utan omkom tragiskt i lågorna. Vi har genom åren hört många historier från våra receptionsister om dörrar som inte tycks gå att stänga. Eller rättare sagt, en dörr man en gång stängt, låst och larmat står plötsligt öppen igen.

Men den kusligaste berättelsen står vår nattarbetare Linda för. Efter en natt i receptionen som mest gått ut på att räkna kassan och att ta hand om alla förberedelser inför morgonens tidiga avresor, stötte hon ihop med en upprörd gäst som bad henne komma åt sidan lite.

Gästen berättade skräckslaget att hon under natten haft besök av en vålnad. Det kunde inte sägas tydligare. Hon hade legat nedbäddad i sängen när hon plötsligt kände närvaron av någonting okänt, och en kyla hade spridit sig in under täcket. Vålnaden stod vid sängkanten. Den vaggade fram och tillbaka och tittade avvaktade på henne. Gestalten var sotig i ansiktet och alldeles vitklädd med hög krage. På huvudet bar den en kockmössa.

Linda kände kalla kårar krypa nerför ryggraden när hon insåg vidden av gästens upplevelse. För hon visste nämligen att rummet där scenariot utspelade sig låg på exakt samma ställe där köket en gång stått i den gamla byggnaden innan branden blossade upp.

Scandic Hasselbacken

300 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us