Victory Hotel

På Victory Hotel i Gamla Stan kan gäster ibland höra pianomusik trots att inget piano finns i huset, andra har sett gunghästarna på våningarna röra sig när ingen är i närheten och en docka i trapphuset sägs helt plötsligt ha flyttat på sig.

Men mest aktivitet är det i källaren; det hörs slamrande och skrapande ljud från frukostmatsalen trots att ingen är där.

Personal har sett människor klädda som vakter och präster i olika källarutrymmen, men framför allt är det mannen med det diffusa ansiktet och de mörka kläderna som återkommer. Han har en lång svart rock och har setts röra sig både i trappan ner och i gångarna. Man hör honom mumla ibland, men mest glider han tyst förbi för att sedan försvinna i tomma intet.

Det sägs att denne man är den ökände Conrad Lohe, som rastlöst går igen i källarvåningen, ständigt på jakt efter den försvunna silverskatten. En skatt som hittades den 15 oktober 1937 och kom att kallas ’ den stora Loheskatten’, då den största skatt som någonsin hittats i Norden. Den vägde över 200kg med 85 praktpjäser i silver och 18 000 silvermynt från bland annat 1741. Fortfarande vet man inte vem som gömt den av Lohesläktens 18 syskon, och varför.

48 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar