2024-04-19

Det var ystagille på gården och moran och en grannkvinna stod vid spisen och värmde ystmjölken. Det var ett väldigt åskväder och plötsligt slog blixten ner och dödade de två kvinnorna. Det sades att bonden var en suput och levt ett ogudaktigt leverne. Äktenskapet hade varit olyckligt med bråk och slagsmål. Vid sådana tillfällen förkom det ibland att det uppträdde huvudlösa män.

När det var mörkt var det svårt att komma förbi med hästskjuts. en äldre Fyrungabo berättade att han far skulle åka i ottan ill Lidköping med spannmål. När han kom till Nästegården kom han inte längre. Det gick inte att driva hästarna så dom gick förbi gården. Han måste spänna ifrån och leda hem hästarna. Först när det blivit ljust, hämtade han lasset och tog en annan väg till Lidköping.

Det berättas också om en bonde som var på besök där en gång och har berättat, att bonden i Nästegården bjöd på brännvin och att de satt uppe och pratade långt in på natten. Plötsligt slogs alla dörrar upp på vid gavel. Värden drog bara på munnen, men besökaren blev så rädd att han aldrig mer gick dit.

294 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us