2024-07-25

De som bodde i palatset skulle ha sett en mängd händelser under de senaste århundradena; förutom bränderna ägde även kungliga festligheter och dramer rum inom dess väggar. Politiska handlingar, vetenskapliga diskussioner och vardagslivets intriger skulle ha hållit dem som bor där mycket sysselsatta.

De ”olevande” som bor i palatset har också lagt till sina egna intriger. Två av spökena som påstås ha hittats i det kungliga residenset är den vita damen och den grå mannen. The White Lady verkar specifikt förutsäga ett dödsfall i palatset. Legends of the Grey Man, å andra sidan, verkar vara nästan lika gamla som själva palatset. Denna fantom sägs ha visat sig för alla kungar som hittills bott i palatset, utom kung Carl Gustaf.

Dessutom antyder vissa att dessa inte är de enda två andarna som hemsöker palatset. Konstiga ljud som smällar eller dunkande ljud, öppning av dörrar eller flyttning av möbler i obemannade rum, och oförklarliga händelser eller ”känslor” har noterats i hela palatset av olika människor som arbetar eller bor där. Inget har dock nämnts om tidigare monarker som vandrade i salarna.

Drottning Silvia hävdade att hon har varit i närvaro och inte fruktar palatsens fantomer nuförtiden, i själva verket har hon inofficiellt bjudit in andra att uppleva deras existens också. Hon sa :

”Det finns mycket historia här. Det finns också små vänner… spökena. De är alla väldigt vänliga, men ibland känns det som att du inte är ensam. Kom och känn det själv, gå runt här när det är mörkt och liknande.”

Prinsessan Christina, kung Carl XVI Gustafs syster, stöder drottningens åsikt om det hemsökta palatset genom att säga :

”Så klart det är. Det finns spöken i alla gamla hus. Definitivt. Det är mycket energi i det huset och det vore konstigt om det inte uttryckte sig i form av ljud och former. I alla gamla hus finns berättelser om spöken.”

De som är djärva, och i området, kan besöka receptionen på Drottningholms slott och eventuellt möta en utomjordisk närvaro samtidigt som de förundras över den fantastiska utsmyckningen och arkitekturen[

532 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us