2024-06-19

Invånarna i en kinesisk stad har snubblat på resterna av en mystisk varelse som mäter en svindlande 18 meter lång och liknar den legendariska draken i asiatisk mytologi.Skelett av en “drake” har upptäckts av invånare i en kinesisk stad som hävdar att det konstiga skelettet är ett bevis för att den mytiska varelsen existerar eller åtminstone existerat.

Skelettet är cirka 18 meter långt, har två små “armar” som sticker ut i mitten och ett huvud som misstänkt liknar en koskalle.”Draken” hittades i ett fält i staden Zhangjiakou, i Hebei-provinsen, i norra Kina.

Bilder tagna av flera vittnen på platsen visar dussintals bybor som omger skelett av den påstådda draken.Några människor i chock, är inte säkra på vad de ska göra med resterna som de kom över, men vi kan tydligt se från videofilmen att många av medföljarna verkade övertygade om att de tittade på skelettet av en riktig “mytisk” varelse.

Till skillnad från drakar avbildade i västerländsk mytologi har traditionella kinesiska drakar inte vingar, eftersom de flyger genom att “simma” i luften med rörelser som liknar en slang som glider på marken.

Enligt mytologiska berättelser om olika forntida asiatiska kulturer är den kinesiska draken ett mytologiskt och legendariskt djur av Kina och andra asiatiska kulturer som har delar av nio djur: hummerögon, hjort horn, kamel näsa, hund näsa, havskatt mustasch, lejon manen, orm, fisk skalor och örn klor.

Draken är också personifieringen av begreppet yang (masculin) och är relaterad till tid som djurhållare av regn och vatten i allmänhet.

En alternativ syn, främjas av He Xin, är att de första draken representerade en slags krokodil.
Specifikt, Crocodylus porosus, en gammal jätte krokodil, känd för sin förmåga att korrekt känna av förändringar i lufttrycket, och därigenom förutse att regn kommer.Detta kan ha varit ursprunget till drakens mytiska egenskaper för att styra tiden, särskilt regn.Dessutom finns det bevis på krokodilyrkan i de gamla babyloniska, indiska och maya civilisationerna.

Ur sitt ursprung som en totem eller stiliserad representation av naturliga varelser, utvecklades den kinesiska draken till att bli ett mytiskt djur.För Han-dynastin beskrevs drakens utseende som en slangkropp, en karpskala, en valens svans, hjorthår, en kamels ansikte, en örons klor, öronen av en tjur, en tigers fötter och en hummers ögon, förutom att ha en flammande pärla under hakan.

Kinesiska drakar avbildas ibland med fladdermus som växer framifrån, men de flesta saknar dem, även om de fortfarande kan flyga.I moderna tider verkar tron ??på draken vara sporadisk mest.
Det verkar vara väldigt få som ser draken som en riktig varelse.

Kyrkan av Dragon Kings som ledare av vatten och tid kvarstår i många regioner och är djupt rotad i kinesiska kulturella traditioner, som kinesiska nyårsfesten.

347 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us