Drakskelttet

Invånarna i en kinesisk stad har snubblat på resterna av en mystisk varelse som mäter en svindlande 18 meter lång och liknar den legendariska draken i asiatisk mytologi.

Skelett av en “drake” har upptäckts av invånare i en kinesisk stad som hävdar att det konstiga skelettet är ett bevis för att den mytiska varelsen existerar eller åtminstone existerat.

drakskellet

Skelettet är cirka 18 meter långt, har två små “armar” som sticker ut i mitten och ett huvud som misstänkt liknar en koskalle.”Draken” hittades i ett fält i staden Zhangjiakou, i Hebei-provinsen, i norra Kina.

Bilder tagna av flera vittnen på platsen visar dussintals bybor som omger skelett av den påstådda draken.Några människor i chock, är inte säkra på vad de ska göra med resterna som de kom över, men vi kan tydligt se från videofilmen att många av medföljarna verkade övertygade om att de tittade på skelettet av en riktig “mytisk” varelse.

Till skillnad från drakar avbildade i västerländsk mytologi har traditionella kinesiska drakar inte vingar, eftersom de flyger genom att “simma” i luften med rörelser som liknar en slang som glider på marken.

Enligt mytologiska berättelser om olika forntida asiatiska kulturer är den kinesiska draken ett mytologiskt och legendariskt djur av Kina och andra asiatiska kulturer som har delar av nio djur: hummerögon, hjort horn, kamel näsa, hund näsa, havskatt mustasch, lejon manen, orm, fisk skalor och örn klor.

Draken är också personifieringen av begreppet yang (masculin) och är relaterad till tid som djurhållare av regn och vatten i allmänhet.

En alternativ syn, främjas av He Xin, är att de första draken representerade en slags krokodil.

Specifikt, Crocodylus porosus, en gammal jätte krokodil, känd för sin förmåga att korrekt känna av förändringar i lufttrycket, och därigenom förutse att regn kommer.Detta kan ha varit ursprunget till drakens mytiska egenskaper för att styra tiden, särskilt regn.Dessutom finns det bevis på krokodilyrkan i de gamla babyloniska, indiska och maya civilisationerna.

Ur sitt ursprung som en totem eller stiliserad representation av naturliga varelser, utvecklades den kinesiska draken till att bli ett mytiskt djur.För Han-dynastin beskrevs drakens utseende som en slangkropp, en karpskala, en valens svans, hjorthår, en kamels ansikte, en örons klor, öronen av en tjur, en tigers fötter och en hummers ögon, förutom att ha en flammande pärla under hakan.

Kinesiska drakar avbildas ibland med fladdermus som växer framifrån, men de flesta saknar dem, även om de fortfarande kan flyga.I moderna tider verkar tron ??på draken vara sporadisk mest.
Det verkar vara väldigt få som ser draken som en riktig varelse.

Kyrkan av Dragon Kings som ledare av vatten och tid kvarstår i många regioner och är djupt rotad i kinesiska kulturella traditioner, som kinesiska nyårsfesten.

172 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Fru Graver på Rodga

Fru Graver på Rodga är än idag en legend, inte minst eftersom hon sägs gå igen i trakten av sitt hem. Hennes märkvärdiga levnad förde henne till…

Print Friendly, PDF & Email

Nostradamus och Coronaviruset

Medan världen försöker hantera ännu en global hälsopandemi, har det avslöjats att för hundratals år sedan sägs en man som anses vara den största siaren som någonsin…

Print Friendly, PDF & Email

Three kings ritual

Everyone is familiar with the childhood sleepover favorite Bloody Mary. You go into a darkened bathroom and whisper her name three times into the mirror, where the…

Print Friendly, PDF & Email

Kettil Runske

Kettil Runske var enligt gamla sägner en forntida trollkarl, som vann sin övernaturliga förmåga genom att stjäla tre runkavlar från Oden. Därmed fick han så stor trolldomskraft…

Print Friendly, PDF & Email

Fet-Mats

År 1719 upptäckte gruvarbetare en död man i ett vattenfyllt schakt i en del av gruvan som inte använts på länge. Mannen verkade inte ha varit död…

Print Friendly, PDF & Email

Gobelängen som skrämde

Till de mer eggande historierna om Kungliga slottet i Stockholm hör de anställdas egna berättelser om vad som händer bakom murarna. Det påstås till exempel att man…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us