2024-06-19

När hennes far Petrus Haag hade avlidit 1932 måste familjen flytta från skogvaktarbostället Hagaborg i Norra Skoga eftersom en ny skogvaktare skulle träda i tjänst. Valborg Haag och barnen flyttade då till ett hus på Brånarna. Snart började det hända underliga saker i huset.

Det hördes som om det var någon på vinden som gick omkring och stampade. Det slog i bordsskivor också för en gång när Valborg satt och sydde så var det precis som om någon med full kraft drämt näven i bordskivan bakom henne.

När katten hade råkat komma in i salen, ett rum som sällan användes, blev den jagad runt runt därinne. Efter två år valde familjen att flytta ifrån spökerierna på Brånarna till Bäckåsarna i Råda.

Huset på Brånarna köptes några år senare av en familj som inte upplevde någonting alls, inte förrän på 1990-talet när en vuxen son tillfälligt bodde över hos den då sedermera ensamstående fadern upplevde han märkliga ting, han också.

Mitt i natten vaknade han av att någon kraftigt nöp honom i stortån, han vände sig då hastigt om där han låg i sängen vid fönstret och får se tre rådjur stå alldeles invid fönstret och titta på honom. Det var en märklig upplevelse som han aldrig glömde.

Valborg Haag

Om Ekshärad vill jag berätta s. 113

372 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us