2024-05-27

Varnhems klosterkyrka byggdes under 1150-talet. Intill kyrkan ligger en prästgård där man kan uppleva en manlig gestalt. Gestalten har skymtats i rörelse mellan prästgården och klosterkyrkan. De boende i närheten av klosterkyrkan berättar att de har både sett och hört flertalet konstiga saker inne i kyrkan. En man berättar att han i unga år sett en gestalt av en man komma cyklande och som stanna vid kyrkan och gick in, han minns speciellt att dörren gick igen med en stor duns.

Några minuter senare gick larmet inifrån kyrkan och en granne kom springande och frågade vad som har hänt. När grannen fått höra vad som setts tycktes han sig känna igen mannen på cykeln och att han inte längre skulle var vid liv. Strax därefter anslöt flera av de boende kring kyrkan för att delta i en genomsökning av kyrkan efter mannen som setts där, men ingen kunde hittas. Det enda märkliga hittade var att ett klädskåp i personalrummet stod öppet på vid gavel.

Personalrummet på kyrkan verkar vara den mest aktiva platsen i kyrkan, människor har berättat att det sett att det lyser i personalrummet på kvällar och nätter när det inte finns någon i kyrkan och larmet i kyrkan har startat i tid och otid utan att någon varit där.

På prästgården kan man också känna en stark känsla av att man är iakttagen. Mannen som bor i prästgården berättar att han ofta sett gestalten stående mörk klädd vid kakelugnen i ett av rummen och betraktat honom. Det har också hörts en kraftig smäll från övervåningen. När han rusade upp för att titta efter så ser han att en massa pärmar och papper som fanns i en hylla nu rivits ner i en hög på golvet.

468 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us