2024-05-21

Mer än 300 hemliga dokument som beslagtogs av den amerikanska regeringen efter Nikola Teslas död är nu fritt tillgängliga för nedladdning. De dokument som FBI beslagtog efter Nikola Telsas död har länge förblivit en bevakad hemlighet av den amerikanska regeringen.

Tesla är den som kom på idén om växelströms- och växelströmsmotorn, som vi fortfarande använder idag, och man kan säga att han kanske är en av de mest uppskattade forskarna som någonsin levt på jorden.

Som vi har sagt i tidigare artiklar används mer än 90 procent av hans uppfinningar kontinuerligt idag eller är delar av andra slutprodukter som har utvecklats i det närmaste.

Nya uppenbarelser
Partiet med dokument, som gjorts tillgängliga tack vare en Freedom of Information Act, avslöjar regeringens intresse för det så kallade Death Ray Weapon som uppfanns av Nikola Tesla . Tidningarna avslöjar också att Nikola Tesla inte dog den 7 januari 1943, som tidigare trott, utan den 8 januari 1943.

Dokumenten som finns tillgängliga på FBI:s hemsida avslöjar en uppsjö av tidigare okänd information, som har förblivit hemlig i mer än 75 år efter att Federal Bureau of Investigation beslagtagit runt två lastbilar med papper och dokument som tillhör Nikola Tesla.

”På lördag eftermiddag, den nio januari, gick Gorsuch och Fitzgerald från Alien Property Control till hotellet och beslagtog all Teslas egendom, bestående av cirka två lastbilslaster med material som förseglade alla artiklar och överförde dem till Manhattan Storage and Warehouse CO. New York där de nu finns.”

Dokumenten avslöjar regeringens stora intresse för Telsas beväpnade uppfinningar som Dödsstrålen, en anordning som konspirationsteorier påstod sig ha funnits i decennier men som hölls hemlig. Efter Teslas död skyndade sig den amerikanska regeringen att ta hans papper, dokument och uppfinningar i besittning i rädsla för att Teslas arbete skulle falla i händerna på USA:s fiender, som kunde använda sig av uppfinningarna och få ett övertag i kriget.

Teslas dödsstråle
Bland djungeln av dokument, papper, ritningar och uppfinningar är det intressant att hitta ett brev adresserat till J. Edgar Hoover, FBI:s första direktör. Dokumentet belyser vikten av en artikel där Tesla talar om dödsstrålevapnet och dess ”avgörande betydelse” för framtida krigföring, och hur ett land som hade ett sådant vapen skulle ha en stor fördel gentemot sina fiender.

Med tanke på arten av ett sådant vapen rekommenderades det att Tesla ständigt skulle förbli under ”skydd” från möjliga fiendespioner som kan ha ett starkt intresse av att få ”hemligheten bakom ett sådant ovärderligt krigs- och/eller försvarsinstrument.”

Aldrig tidigare har det erkänts att Dödsstrålen som uppfanns av Telsa gick ut, och det har inte heller funnits några bevis som stödjer tanken att den amerikanska regeringen eftersträvade en sådan anordning.

Dokumenten som släppts av FBI nämner också hur Nikola Tesla hade utvecklat, förutom Dödsstrålen, en futuristisk torped som ingen annan nation på jorden hade vid den tiden.

De handlingar som nu har hävts är nu tillgängliga för allmänheten och du kan ladda ner dem här .

Del ett .

Del två .

Del tre .

544 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us