2024-05-27

UFO är långt ifrån bara en modern sak. Genom historien hittar vi faktiskt många berättelser om UFO-observationer. Några av dem går till och med tillbaka till det gamla Egypten . Andra, kanske de mest kända, dateras till medeltiden . Vad få människor vet är att Cristopher Columbus stötte på konstiga föremål på sin resa mot den amerikanska kontinenten.

Även om hans ursprungliga resedagbok gick förlorad, finns det vissa kopior skrivna av en man som heter Bartolome de las Casas. Fadern och farbrorn till Bartolome var på Columbus andra resa, och Bartholome redigerade Columbus resejournaler senare i livet. Christopher Columbus första resa till Amerika krönikerades av Bartolome på 1530-talet. Rapporterna som Columbus tillskrivs idag är baserade på tre anteckningar i denna dagbok. Den ena posten handlar om kompassproblem och den andra om konstiga ljus.

De påstådda UFO:n som har setts av Columbus
Columbus dagbok innehåller två anteckningar om de konstiga ljusen han såg. Deras första möte ägde rum den 15 september 1492:

” De seglade 27 liga den dagen och natten och flera till på väg västerut. Och den natten, alldeles i början av den, såg de en underbar gren av eld falla från himlen och ner i havet, fyra eller fem mil ifrån dem.”

Det andra märkliga ljuset, som Columbus och hans skepp först såg torsdagen den 11 oktober 1492, rapporterades också i dagboken:

”Sjömännen var rädda och deprimerade. Amiralen visste detta och beordrade att norr skulle markeras igen i gryningen, och de fann att kompasserna stämde. Anledningen var att Polstjärnan verkade röra sig, inte kompasserna.”

400 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us