2024-05-21

Thore Forslund, som antagligen var mer känd som “Spökprästen”, föddes den 26:e Februari 1927 i Krylbo, Sverige. Hans smeknamn “Spökprästen” kom till under en tid då han arbetade som präst i Borgvattnet, Jämtland 1981. Han erbjöd byn sina tjänster att befria Borgvattnet från dess spöken vilka sades bebo den gamla prästgården. Han var tillika starkt emot det ockulta fenomen som existerade i området.

De sålde miniatyränglar och miniatyrdjävlar i lanthandeln och om du vågade sova över i den gamla prästgården som nu var omgjord till hotell, blev ett diplom utdelat.

Besviken över att ej få bemöta anklagelserna som domkyrkokapitlet hade emot honom beslutade han sig för att lämna Svenska Kyrkan 1981 och började att arbeta fristående som gatupredikant på heltid.

Thores kontroversiella predikometoder gjorde honom ofta till ett ämne för diskussioner. Han var i högsta grad omtyckt av många men också illa omtyckt av andra. Han väckte tillika debatt och ilska bland många som enbart såg honom som en envis och provokativ domedagsprofet.

”Thore Forslund – “Spökprästen”
720 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us