2024-07-13

1926 publicerade Colliers tidning ett samtal med uppfinnaren Nikola Tesla, vars innehåll vid den tiden var chockerande. I den gjorde de kända forskarna några otroliga förutsägelser (för hans tid) om framtiden och i synnerhet 2000 -talet.

Under årens lopp gjorde han många förutsägelser, varav många blev sanna. Exempel: I framtiden kommer en helt annan ordning att uppstå, där kvinnor kommer att ha en dominerande roll. Mänskligheten kommer att börja kommunicera med varandra tack vare enkla handhållna enheter. Planet kommer att ha obemannad kontroll och så mycket mer.

1. Trådlös anslutning

Om industrimannen John Morgan inte hade varit snål med att stödja Teslas utveckling, hade den serbiska forskaren kunnat gå så långt som uppfinningen av Internet – åtminstone hävdade han att Wardencliff -tornet trådlöst kunde överföra röst, text och bilder var som helst i värld.Han hävdade att bilder redan hade överförts över trådar (telegrafer) över korta sträckor, men i framtiden kommer den trådlösa överföringen att göra avståndet obegränsat.

2. Drönare/fjärrstyrd teknik

En båt utan åror, som i sig glider på vattnet – en sådan syn dök upp framför ögonen på dem som såg Teslas demonstrationsexperiment 1898.

Med hjälp av fjärrkontrollen, batterierna och omkopplarna som han uppfann, vände ingenjören från stranden ratten på båten, startade propellern och tände sidoljusen ombord, vilket såg otroligt ut på den tiden.

Faktum är att Tesla presenterade världens första riktiga prototyp av en robot 22 år innan den tjeckiska författaren Karel Capek kom med själva definitionen av en sådan teknik, och i den moderna världen har den tagit en fast plats och fortsätter att utvecklas.

3. Automatiserad arbetskraft

Redan på 1930 -talet hade tekniken avancerat i den mån som regelbundna mänskliga aktiviteter utfördes av en automatiserad arbetskraft. År 1935 förutspådde Nikola Tesla att robotar och maskiner nästan helt kommer att ersätta mänskligt arbete.

Även om detta fortfarande inte har hänt, är det mer än uppenbart att maskiner redan ersätter mänskliga händer i många branscher och experter pekar ofta på detta som ett av de viktigaste problemen i framtiden när många människor kommer att förlora sina jobb på grund av teknik.

4. Billig förnybar energi

Nikola Tesla uppgav att hela världen är fylld med en oändlig mängd energi, som med rätt teknisk utrustning kan användas gratis, var och när som helst.

Han trodde också att vi kan använda vatten för att generera billig förnybar energi som kommer att ersätta de vanliga dyra källorna. Han ville till och med ge människor gratis energi som hans finansiärer inte accepterade väl.

5. Mobiltelefoner/smartphones

Nikola Tesla förutspådde att världen kommer att ha små trådlösa enheter som kommer att kombinera olika tekniker och trådlös anslutning. Även om han uppenbarligen inte sa orden mobiltelefon eller smartphone, låter hans beskrivning från 1926 likadant.

Han beskrev en enhet som skulle tillåta oss att se och höra varandra som om vi talade ansikte mot ansikte och den skulle vara tillräckligt liten för att bära i en ficka.

6. Självkörande bilar

År 1898 föreslog Nikola Tesla byggandet av en bilvagn som kan utföra olika operationer själv. Det tog ytterligare 100 år innan det blev verklighet men nu har ett företag som tog samma namn (Tesla) bevisat att detta är framtidens teknik.

7. Ökning av miljöskyddet

En av Teslas viktigaste förutsägelser är ökningen av miljöskyddet, det vill säga att de globala insatserna kommer att öka. Han föreställde sig att detta kommer att ske 2035 men det hände mycket tidigare – American Environmental Protection Agency grundades 35 år senare, 1970.

8. Kvinnlig empowerment

Tesla förutspådde att kvinnor kommer att spela en dominerande roll i framtiden. Han föreslog att kvinnor skulle få lika utbildning som män och börja ta ledarpositioner i samhället.

9. Vetenskap kommer att bli viktigare för samhället

På hans tid var politik och krig de dominerande ämnena i samhället. En av Nikola Teslas förutsägelser tyder på att tidningar i framtiden kommer att fokusera mer på vetenskap istället för politik, och samhället kommer att vara mycket mer intresserat av de senaste upptäckterna än krigföring. Medan politiken fortfarande upptar de första sidorna i tidningar, nyhetskanaler och sociala medier, är människor i allmänhet mer intresserade av vetenskap.

10. Trådlösa nyheter

Tesla förutspådde att tryckta tidningar kommer att bytas ut och nyheter levereras trådlöst. Han föreställde sig att allt kommer att vara tillgängligt för människor hemma varje dag.

Källor:

• Kilson, K. (2016, 7 mars). Nikola Teslas framtida förutsägelser var fel och rätt, men enhetligt fascinerande . Omvänd.
• McSweeney, K., Robinson, R., & Bonderud, D. (nd). Skärningspunkten mellan teknik, innovation och kreativitet. Nu. Drivs av Northrop Grumman.
• Novak, M. (2013, 19 april). Nikola Teslas fantastiska förutsägelser för 2000 -talet . Smithsonian.com.

510 visningar

 

Print Friendly, PDF & Email

Contact Us