2024-05-21

De tidigaste hemsökta dockorna var dockor, effigies och voodooobjekt som skapades av människor för antingen religiösa eller ceremoniella ändamål. Dessa traditionella föremål förvärvades senare av olika civilisationer för mystiska ändamål eller ockultism. I Rom användes dockor ganska ofta i magiska ritualer för att representera en anslutning till en gud eller gudinna. Egyptiska präster och magiker använde ofta dockor för ceremoniella ändamål, för att befria ondskan i en kropp eller att förbanna dem som gick emot gudarnas vilja.

Robert the dool
Robert är en docka som visas på East Martello Museum i Key West, Florida som en gång ägdes av Key West-målaren och författaren Robert Eugene Otto. Dockan påstås vara besatt av andar, och var inspirationen för Chucky, dockan i 1988-skräckfilmen Child’s Play.

Annabelle
Annabelle är en Raggedy Ann docka som påstås av Ed och Lorraine Warren att vara hemsökt och visas i The Warrens Occult Museum i Monroe, Connecticut. Dockan fungerade som inspiration för filmerna The Conjuring and Annabelle.

Letta the dool
Kerry Walton, Brisbane, Australien har dykt upp på ett antal tv-program med en docka som han påstår att ha hittat vid besök i en övergiven byggnad 1972. Enligt Walton kallade han dockan “Letta Me Out” på grund av sina förmodligen övernaturliga egenskaper .

Voodoo Zombie Doll
Enligt berättelser publicerade på internet, hävdade en voodoo zombie docka vara “nästan levande” och “väldigt aktiv” gjordes ursprungligen i New Orleans, och såldes via eBay till en kvinna i Galveston, Texas, 2004. ”

Pupa
Enligt berättelser publicerade på internet är Pupa en docka som sägs att “innehålla en ande” av en död italiensk tjej.

Mandy
Gjord i England eller Tyskland mellan 1910 och 1920, är ??Mandy en pärlbunksdocka donerad till Quesnel Museum i British Columbia 1991. Mandy sägs också ha övernaturliga krafter.

Pulau Ubin Barbie
Enligt Singapore legend, Pulau Ubin Barbie är en Barbie docka som visas i ett minnes tempel som sägs ha övernaturliga krafter.

1 175 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us