Teslas 5 mest vansinniga uppfinningar

Nikola Tesla var förvisso en excentrisk vetenskapsman, men många tror att hans uppfinningar var mer framträdande än uppfinningen av Alexander Graham Bell eller Thomas Edison. Hans elbil, våldsamma fantasi och excentriska stil har blivit en symbol för ”en galen geni.”

Här är några av de mest vansinniga av hans uppfinningar:

1. Den trådlösa effekt
Om 120 år sedan, år 1893 på världsutställningen i Chicago, Tesla demonstrerade trådlös överföring av el, belysning ett antal fosfor glödlampor i en process som kallas elektromagnetisk induktion. Han drömde att en dag denna teknik kommer att hjälpa oss att överföra el över långa avstånd i atmosfären, vilket ger avlägsna områden med den nödvändiga energin för en bekväm vistelse.

Nu, efter mer än ett sekel, stora företag som Intel och Sony är intresserade av att använda icke-strålande energiöverföring till sådana saker som mobiltelefoner, så att vi kan ladda batteriet utan kraftkablar.

2. Röntgen
Forskning Tesla inom elektromagnetism hjälpte radiologer runt om i världen se den mänskliga anatomin utan att behöva skära upp magen. Men i slutet av 1880-talet, verkade denna idé ganska galen.

Även om upptäckten av röntgenstrålarna tillskrivs tyska fysikern Wilhelm Röntgen 1895, Tesla var i hans experiment med denna teknik för åtta år innan Roentgen märkt några risk för strålning för människokött.

3. Dödstrålen
I 1930, Nikola Tesla, enligt vissa påståenden, uppfann vapen av partikelstrålen, som kallas ”stråle av död.” I teorin kan enheten generera aktivt riktad stråle av energi som kan användas för att förstöra fiendens flygplan, armén och andra saker.

Men den ”dödsstrålen” släpptes aldrig Tesla, även om han försökte sälja den till olika militära enheter.

4. Robotics
Tesla trott att en hel ras av robotar kommer att kunna säkert och effektivt utföra arbetet med människor i framtiden. År 1898 visade han sin uppfinning av en radiostyrd båt som många anser ”födelsen av robotteknik.” Han förutspådde att snart världen kommer att fyllas med intelligenta maskiner, robotar, sensorer och olika autonoma system.

5. Maskin, vilket orsakar en jordbävning
I zhe1898 år Tesla uppgav att utvecklat en oscillator, som skakade byggnaden, och allt som var med honom. Anordningen vägde ca ett kilo, men den vetenskapsman var kunna justera tiden för svängningen vid denna frekvens, att varje liten vibration ger mer energi våg kurvorna för byggnaden. Med ett tillräckligt antal små stötar även den största byggnaden kan splittras i bitar.

Insåg de potentiella farorna med sin uppfinning, bröt han generatorn med en hammare och bad sina anställda, i vilket fall tillstånd av fullständig okunnighet om orsakerna till jordbävningar.

1 167 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Tesla och den Utomjordiska kontakten

1899 trodde Tesla själv att han kontaktade utomjordingar. Han hörde några rytmiska ljud på en radiomottagare och var övertygad om att de var utomjordiska till sin natur….

Print Friendly, PDF & Email

Tunguska och Tesla: Orsakade Nikola Teslas dödsstråle den största explosionen på jorden?

Tesla var också intresserad av om det är möjligt att överföra el utan sladdar överhuvudtaget. 1901 investerade han i ett torn utanför Long Island Sound. De första…

Print Friendly, PDF & Email

Sällsynt Nikola Tesla-intervju

Nikola Tesla var den första vetenskapsmannen som 1898 demonstrerade en aldrig tidigare skådad fungerande modell av en robot , helt styrd av radiovågor. Mer än ett decennium…

Print Friendly, PDF & Email

Var Nikola Tesla besatt av de gamla pyramiderna?

Han kan anses vara en helt vansinnig vetenskapsman men hans uppfinningar förändrade världen och lade grunden för de en gång ofattbara tekniska framsteg. Förutom de uppenbara patent…

Print Friendly, PDF & Email

Tesla och utomjordingarna

Tesla hävdade att utomjordingar kontaktade honom sommaren 1899, när Nikola Tesla, ensam i sitt laboratorium i Colorado Springs, spelade in ovanliga rytmiska signaler. Sedan beskrev han dem…

Print Friendly, PDF & Email

10 otroliga förutsägelser av Nikola Tesla som blev sanna

1926 publicerade Colliers tidning ett samtal med uppfinnaren Nikola Tesla, vars innehåll vid den tiden var chockerande. I den gjorde de kända forskarna några otroliga förutsägelser (för…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us