2024-05-27

“Inte av denna jord” Gjorde utomjordingarna dolkarna i Tutankhamuns grav? De järndolkarna som fanns i faraonen Tutankhamun har förvirrat forskare i generationer. Dessa är gjorda av metall som “inte är från denna jord” – otaliga förslag lagts fram, en del som lagts fram hävdas att de kunde ha gjorts med hjälp av utomjordisk teknik.

En dokumentär som sänds på Quest TV fokuserar på ett par dolkar som Howard Carter upptäckte när han upptäckte graven av den berömda “pojkkungen” 1922. Dokumentären, med intervjuer med en rad experter, undersöker möjligheten att dolkarna var gåvor från Mittani, ett folk som var allierade med de gamla egyptierna som var baserade på en plats nu känd som Tell El Hameh, och dessa var kända metallarbetare. Det hänvisar också till satellitfotografi som tycks visa ett gammalt smältverk som går till den tid då det mesta av mänskligheten inte kunde arbeta med metall.

Dolkarna till att börja med är gjord av järn …. som inte upptäcktes förrän århundraden efter King Tutankhamun död! Men förutom det sägs renheten vara extremt hög och en komposition som tros ha kommit från en annan värld. Smältningstekniken för att göra ett sådant föremål föreföll inte fram till några 300 år efter hans död?

En teori är att egyptierna, som tillbet stjärnorna, utvann metallen från en komet som hade fallit till jorden, men ingen är säker på dolkarnas ursprung. Dolken nedanför sägs vara av ….. fantastisk kvalitet !! Den aktuella dolken sägs inte rosta, så så kanske det är den glänsande, det talas om..

395 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us