2024-07-25

Det antika Egypten och mysteriet bakom konstruktionen av pyramiderna är inte bara begränsade till arkeologer och historiker utan imponerade också på de stora forskarna som Nikola Tesla. Det grekiska ordet ”pyramider” betyder ”eld i mitten”. Många tror att forntida egyptier hade elektricitet . 

Redan på 1900-talet kunde forskare inte hitta några spår av sot vid tak och väggar i forntida egyptiska gravar. Detta ledde till slutsatsen att en annan ljuskälla användes för att skapa gåtfulla väggmålningar istället för oljelampor.

Utan tvekan förändrade Nikola Teslas uppfinningar världen. Det finns många mysterier och myter förknippade med honom, och diskuterar några bisarra tekniker som kan ha utvecklats av Tesla. Även om han hade hundratals patent hade Tesla andra intressen.

Bland de mest ovanliga sakerna var hans upptagenhet med egyptiska pyramider, en av mänsklighetens mest mystiska och storslagna konstruktioner.

Enligt Tesla tjänade pyramider ett högre syfte än bara fascinerande gigantiska stenskulpturer. Under hela sitt liv undersökte han pyramider och hittade några lockande saker om dem. Han undrade om de inte var gigantiska sändare av energi: en tanke som sammanföll med hans undersökning om hur man skickar energi trådlöst.

1905 lämnade Tesla in ett patent i USA med titeln ” Konsten att överföra elektrisk energi genom det naturliga mediet ”, som beskriver designen för en serie generatorer runt om i världen som skulle utnyttja jonosfären för energisamlingar. Han såg själva planeten jorden, med dess två poler, som en gigantisk elektrisk generator av obegränsad energi. Hans triangelformade design blev känd som Teslas elektromagnetiska pyramid.

Tesla byggde en torn anläggning känd som Tesla Experimental Station i Colorado Springs och Wardenclyffe Tower eller Tesla Tower på östkusten som försökte dra fördel av jordens energifält. Platserna valdes enligt lagarna där pyramiderna i Giza byggdes, relaterade till förhållandet mellan planetens elliptiska omloppsbana och ekvatorn. Designen var avsedd för trådlös överföring av energi.

Teslas torn troddes också ha byggts på akviferer, vilket betyder att den elektriska tekniken som används av Tesla är nästan identisk med den som användes vid konstruktionen av den stora pyramiden. Både den stora pyramiden i Giza och Teslas magnifika Wardenclyffe-torn var de system som genererade negativa joner och kunde överföra dem utan behov av elektriska kablar, en helt fri och trådlös energi som drev andra elektriska komponenter över stora avstånd.

År 2015 tillkännagav arkeologer och geofysiska forskare från Mexicos universitet upptäckten av en stor cenote, eller sjunkhålsgrotta, under den berömda Maya-tempelpyramiden i Chichen Itza. Pyramiden är känd som Kukulkan eller El Castillo. Det är känt som ett av världens ”nya” sju underverk för sin perfekta astronomiska geometri.

Experter fick reda på att det är kopplat till andra grottor och sjöar i området. Vattnet som fyller grottan tros rinna från norr till söder. Detta betyder att pyramiden i Chichen Itza ligger på en underjordisk vattenkälla precis som Teslas Wardenclyffe-torn och den stora pyramiden i Giza.

Intressant nog var ytterhöljet på den stora pyramiden i Giza täckt av ”vit kalksten”, sammansatt på ett sådant sätt att inget fick plats mellan stenarna. Det är anmärkningsvärt att nämna att den ”vita stenen” som används i ytterhöljet av den stora pyramiden i Giza inte innehåller magnesium och har mycket höga isolerande egenskaper. Man tror att denna sofistikerade isolerings egenskap gjorde det möjligt för de gamla egyptierna att helt kontrollera frigörandet av energi inifrån pyramiden.

Förutom det yttre höljet var stenblocken som användes i de inre delarna av den stora pyramiden gjorda av en annan form av kalksten, som innehåller små mängder kristaller och metaller som tros vara två viktiga egenskaper som möjliggjorde maximal kraftöverföring. Intressant nog var axlarna som byggdes inuti den stora pyramiden gjorda av granit, och det finns ett något radioaktivt ämne som tillåter jonisering av luften inuti luftaxlarna i den stora pyramiden, liknande egenskaper kan hittas i en ledande isolerings kabel.

En annan aspekt av Tesla var hans tillgivenhet för siffror. Han var besatt av siffrorna ”3”, ”6”, ”9” som han trodde var nyckeln till universum. Han påstås ha sagt: ”Om du bara kände till storheten hos 3, 6 och 9, då skulle du ha en nyckel till universum.”

Vissa tror att Teslas besatthet av dessa siffror är kopplade till hans förkärlek för pyramidformer och tron ​​att det fanns några grundläggande matematiska lagar och förhållanden som är en del av ett universellt matematiskt språk.

[views}

Print Friendly, PDF & Email

Contact Us