Varför Orbs i bilder inte är bevis på det paranormala

Det finns en pågående debatt, eller åtminstone spirituerad diskussion, bland spökjägare och paranormala utredare om orbsens giltighet som paranormal bevisning. Orbs är avvikande fläckar som ibland dyker upp i fotografier. De flesta är vita, vissa är mångfärgade. vissa ser solida ut, andra verkar textureras.

Många spökjägare tror att de är tecken på spöken, att de är en slags andlig eller psykisk energi som manifesterar sig som dessa glödande ljusbollar. Ett växande antal forskare drar dock slutsatsen att orbs är inget annat än dammpartiklar upplyst av kamerans blixt. Faktum är att forskare brukar säga att “mest” sådana orbs är resultatet av damm, att vara ovilliga att säga att “alla” är damm och lämnar utrymme för möjligheten till en paranormal förklaring.

Experiment: Orbs i bilder
Otaliga experiment har nu genomförts och visar att dammiga områden producerar orbs i flashfotografier. Små insekter, regn, snö, pollen och andra luftburna partiklar kan också producera dem. Dessa experiment utformades för att visa att dessa luftburna element kan vara orsak till orbs och kan inte nödvändigtvis vara spökefenomen.

Men hur blev orbs i första hand associerad med paranormala?

Paranormala antaganden
De flesta människor tar inte fotografier på mycket mörka platser, antingen inomhus eller utomhus. De människor som gör det regelbundet är dock spökjägare strosar runt övergivna byggnader och kyrkogårdar på natten med sina digitalkameror, du kommer att höra dem varna andra spökjägare innan du tar dussintals bilder med blixten på.

Självklart såg de inte några upplysta orber med sina nakna ögon när de tog bilderna, men i många av bilderna är det glödande orbs. Spökjägarna befinner sig i ett eventuellt hemsökt läge och orberna var osynliga för ögat, men de dyker upp i bilderna. Spökjägare konstaterar att det paranormala måste vara inblandad.

Orbs har tyvärr blivit alltför lätt saker att peka på som bevis när de verkligen inte är något av det slag. Experimenten med damm och insekter har visat det tydligt.

En vanlig anomali
Orbs dyker upp i vardagliga bilder hela tiden. De dyker upp i bilder från födelsedagsfester, bröllop, sportevenemang och mer. Vissa orbs är stora och vita, medan andra är små och färgade.

Några spökjägare säger att dessa bilder visar paranormal aktivitet, men det är svårt att bevisa. Den enklare förklaringen är att det bara är damm.

Återigen tenderar dessa orbs att visa sig mer framträdande i spökjaktfotografier eftersom de vanligtvis tas i en mörk miljö och de sticker tydligare ut mot den mörka bakgrunden. Men de dyker upp under normala ljusförhållanden, även om de är svagare. Även flytande orbs fångade på video kan vara insekter eller damm som fångar ljuset.

Inga fler orbs
Många experter avfärdar orb-bilder som icke-paranormala anomalier. Det verkar inte finnas någon tvingande anledning att betrakta dem som allt annat än damm och sådant. Men det betyder inte att det finns några spöken, det betyder bara att det finns områden med mer övertygande forskning, som elektroniska röstfenomen.

499 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

10 galna konspirationsteorier om månen

Är månen ett hologram? Är det det yttre skalet på ett främmande rymdskepp? Finns det en utomjordisk bas eller kanske, fanns det en nazistisk bas på månen…

Print Friendly, PDF & Email

Ouijasbrädets regler

Att följa Ouijasbrädets regler kommer att hjälpa till att hålla dig säker från trickster andar och andra demoniska andar som kan komma igenom när du kommunicerar med…

Print Friendly, PDF & Email

Crystal Photographic Experiment

Crystal Photographic Experiment är ett relativt billigt och enkelt experiment som du kan utföra själv eller i grupp. Vad som är bästa alternativet för att lyckas fotografera…

Print Friendly, PDF & Email

Få reda på vilken din skyddsängel är

Änglar och ärkeänglar är närvarande i varje religion – de är inte begränsade av religionsgränserna och överskrider skillnaderna mellan dem. Änglar anses vara könslösa, och namnen som…

Print Friendly, PDF & Email

Är Arn begravd under tornet i Forshems kyrka?

Ligger riddare Arn begravd under tornet i Forshems kyrka? Titta på radarbilden här intill. Den visar hur marken har grävts om för mycket länge sedan – som…

Print Friendly, PDF & Email

Beowulf – en hjälte från Skalunda?

Ända sedan Heinrich Schliemann 1871 upptäckte det klassiska Troja har en strid rasat om diktens förhållande till den faktiska historien. Historien om det trojanska kriget finns i…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us