2024-06-17

I Skultorp utanför Skövde finns en gammal kyrka som heter Norra Kyrketorps gamla kyrka. Kyrkan är uppförd tidigt på medeltiden och det sägs spöka en hel del där. Det finns en ryttmästare som är begrav och på hans sten är dödsdatumet den 31 november. Gravstenen flyttas dock, en dag finns den där och en annan är den borta.

Kyrkan har en gammal grind, det sägs att det finns en förbannelse över ”ingången” till kyrkogården. Om grinden är öppen är du välkommen att besöka kyrkan och kyrkogården, är grinden däremot stängd är du inte välkommen. Det sägs att om man kliver in på kyrkogården när grinden är stängd får du en förbannelse över dig och något hemsk kommer att hända.

”Nyckelhålet vid kyrkan”

På kyrkporten finns ett stort nyckelhål, förr i tiden sades det att om man kollade in genom nyckelhålet tillräckligt länge och när man senare blinkade och öppnade ögonen igen så fick man syn på ett rött öga från andra sidan porten. Nu för tiden är nyckelhålet igentäckt från insidan.

På kyrkogården finns även två gravstenar med kors på. Åker man dit på natten och lyser på gravstenarna bildas det två till fyra skuggor av kors på kyrkväggen. (Två till fyra kors är normalt beroende på vart ljuset hamnar)bildas det istället fem till sex skuggor av korsen på kyrkväggen är det dags att åka därifrån så fort som möjligt. Det är inte möjligt att två kors kan bilda fem eller sex skuggor. Även där spelar kyrkans förbannelse in.

”Gravarna med två kors”
1 425 visningar

 

Print Friendly, PDF & Email

Contact Us