2024-06-19

Lizz Werneroth är född i Söderhamn, Hälsingland. Hon utbildade sig till keramiker på 1950 – talet sedan hon flyttat till Malmö. 1968 vaknade hennes intresse för bandupptagning av röster från andra sidan, då ljudet av en röst kom in direkt på bandet utan att någon i rummet yttrat sig. Det meddelandet som kom via bandspelaren lyder: ”Det lönar sig”. Rösten kom från en okänd, icke närvarande person. ”Någon” eller ”något” ville öppna en kanal till vår dimension.

Lizz är ingen lättlurad människa. Länge sökte hon efter logiska förklaringar till de märkliga röster som kom in på hennes ljudband. Till slut fick hon svaret direkt på band:

”Vi är de döda”.

I dag forskar många seriösa människor runt om i världen kring rösterna. Varifrån kommer de? Tillhör de verkligen människor som dött och nu söker kontakt med oss?

LIVSVERK

Det har blivit något av ett livsverk för Lizz att bevisa för en tvivlande omvärld, att rösterna verkligen kommer från den andra sidan, och kämparglöden är något hon alltid har haft. Jag har väl alltid varit lite speciell, fortsätter hon. Som den gången jag var 4-5 år och vägrade äta något annat än grönsaker. Föräldrarna var helt oförstående till att hon bara åt grönt, och inte förrän en läkare intygat att det var helt ofarligt fick hon fortsätta med det. Dock utan att Lizz själv förstod varför.

Det dröjde 40 år innan hon fick förklaringen. Under ett möte med Parapsykologen Nils-Olov Jacobson, fick hon rådet att läsa Martinus, dansken som i en uppenbarelse tyckte sig ha fått en alldeles ny och unik världsförklaring. Enligt Martinus måste vi avstå från att döda om vi ska kunna utvecklas, och helt enkelt bli vegetarianer säger Lizz. Vid det tillfället hade jag börjat äta kött igen, men nu förstod jag varför jag varit vegetarian och då återgick jag till det. Samtidigt fick Lizz höra talas om konstnären Friedrich Jörgensen i Mölnbo som spelade in anderöster från radion. Hon beslöt sig för att själv försöka kontakta de döda.

PRATADE RAKT UT I LUFTEN

Lizz och Ebbe under ett kontaktförsök.

Lizz kopplade in en mikrofon till en vanlig kasettbandspelare, pratade rakt ut i luften och gjorde pauser, medan bandspelaren gick. När jag spelade upp bandet igen hörde jag en ung flicka som sa ”Vi talar vartannat ord”. Jag begrep inte vad hon menade, men märkligt var det, för bandet hade varit precis tomt när jag började, säger Lizz. Som en ingivelse gick hon över till en rullbandspelare istället, och resultatet lät inte vänta på sig.

Det gick in både tydligare och bättre och en kväll hörde jag först en knall, sedan en kvinnoröst som klart och tydligt sa ” det lönar sig”. Det fortsatte med att en röst sa ”kom och ta 1425”. Lizz hade inte en aning om vad det betydde, inte förrän hon träffade en tekniker i Malmö som menade, att det måste betyda 1425 kilohertz, alltså mellanvågsbandet.

Alice Kristina (LizzWerneroth

1921 – 2013

471 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us