2024-07-13

Många experter som har studerat hävdar att Nostradamus, en välrenommerad siare som 1555 publicerade Les Prophéties, en samling av 942 poetiska kvadrän förutspådde drottning Elizabeth II:s död och en framtida abdikation av kung Charles III.

Les Prophéties, en samling av 942 poetiska quatrains, publicerades 1555 av Michel de Nostredame, som var mer allmänt känd som Nostradamus. Han var en fransk astrolog, apotekare och läkare, men ännu viktigare, en mycket välrenommerad siare.

En chockerande tolkning av quatrainerna skriven av Nostradamus, en man som många författare hävdar förutspådde framtiden hundratals år innan det hände, avslöjar att kung Karl III bara får inneha tronen under en mycket kort tid, med förslaget att prins Henrik (Harry) kan efterträda honom.

En bok som skrevs för mer än 500 år sedan av Nostradamus sägs ha exakt förutspått drottning Elizabeth II:s död 2022 , enligt en författare som är känd för att ha tolkat Nostradamus förutsägelser och publicerat en bok för mer än femton år sedan.

Nostradamus: The Complete Prophecies for the Future , en bok från 2005 av Mario Reading, tolkar profetiska quatrains skrivna av den franska siaren på 1550-talet. Bland de många tolkningarna hänvisar boken till framtida händelser, inklusive Elon Musks uppdrag till Mars, som tydligen också förutspås av Nostradamus , enligt författarens son.

Förutsägelser om framtiden?

Enligt Mr. Reading, som gick bort 2017, indexerades Nostradamus quatrains, eller fyrradiga rim, för att motsvara datum. För flera år sedan sa Mario att hans tolkningar av vad Nostradamus skrev också var rätt om terrorattackerna i Paris 2015. ”Det finns några mycket kusligt förutseende kvaträn,” sa han under en tidigare intervju.

”Vid den tiden hade jag diskuterat dem. När det gäller indexdatum, dejtade jag dem mellan två och tre år ut, men du kommer att inse deras särart när jag läser dem för dig”, citeras han.

Detta utdrag är från Mario Readings bok ”Nostradamus: The Complete Prophecies for the Future” från 2005, som sägs ha exakt förutspått drottningens död 2022.

Han förklarar att följande quatrain :

”På grund av fransk slarv och missförstånd kommer muhammedanerna att hitta en väg in. Blod kommer att blöta Seine till land och hav; Den feniciska hamnen kommer att fyllas med segel och fartyg …” är mycket specifikt för en Parisattack, Seine.

Nostradamus sägs också ha korrekt förutspått att kung Charles I skulle avrättas under det engelska inbördeskriget av de parlamentariska ’Roundheads’ 1649. ”Det finns en extraordinär kvat i index 49.” sa herr Redig då.

”När Nostradamus säger att det engelska parlamentet kommer att döda sin kung, vet alla som har studerat historia exakt vad jag pratar om; vid den tidpunkt då Nostradamus skrev detta, 1555, hade inget parlament någonsin avrättat en kung.”

Inget sådant hade någonsin hänt tidigare, och halshuggningen av Karl I ägde rum 1649.

Ett avsnitt av Marios tolkning verkade också ha förutspått drottning Elizabeth II:s död 2022. I samma avsnitt finns, konstigt nog, en förutsägelse om kung Charles III:s framtid. Nostradamus quatrain 10/22 lyder:

”För att de ogillade hans skilsmässa, En man som de senare ansåg ovärdig; Folket kommer att tvinga ut kungen av öarna; En man kommer att ersätta den som aldrig förväntade sig att bli kung.”

Som Mario förklarade hävdade han att denna kvat förutsäger att kung Charles kommer att abdikera på grund av ”harm mot honom av en viss andel av den brittiska befolkningen, efter hans skilsmässa från Diana, prinsessan av Wales” och ”de obevekliga attackerna på honom och hans andra fru.”

I slutändan säger boken att prins Harry kommer att bli nästa monark – en man som aldrig skulle ha trott att han skulle bli kung. Till skillnad från sin bror William, den nye prinsen av Wales. Och även om detta kan verka som en häpnadsväckande sak, är det väldigt svårt att bevisa något. Faktum är att det mesta av det Nostradamus har skrivit är partiskt på det sättet att vem som helst kan tolka kvartarna på vilket sätt som helst och kan skriva sin tolkning så att den passar eller liknar en specifik händelse eller tid i historien.

Och även om allt ovanstående verkligen verkar intressant, är det svårt att tro att han verkligen hade ett konstigt sätt att observera framtida händelser innan de hade ägt rum. Som jag har skrivit tidigare, och som skeptiker hävdar, hade Nostradamus aldrig förmågan att blicka in i framtiden  och tillägga att hela hans bok har utnyttjats på felaktiga sätt. Skeptiker hävdar att profetiorna skrivna av Nostradamus inte är något annat än bara omtolkningar av händelser som på lämpligt sätt och i enlighet därmed justerades för att passa en specifik historisk händelse.

780 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us