2024-04-14

Mark och Debby Constantino hade ägnat sina liv åt att undersöka det övernaturliga. När de gjorde flera framträdanden i Travel Channel-serien ”Ghost Adventures”, framför kameran arbetade paret flitigt som EVP-specialister som försökte avkoda meddelanden som skickats från de döda, men bakom kulisserna kan paret ha haft några egna skelett.

Under de sista åren av deras äktenskap kunde Mark och Debbys förhållande i bästa fall beskrivas som stenigt. Debby greps i juli 2012, när ett gräl mellan paret blev våldsamt. Debby drog fram en kniv och hade försökt hugga Mark. Följande dag ansökte Mark om ett tillfälligt skyddsorder mot Debby, av rädsla att hon skulle återvända till hemmet de delade i Reno för att avsluta jobbet.

Paret försonades dagen efter, men förhållandet eskalerade från dåligt till värre. Tre år senare, i juli 2015, hörde en orolig granne paret mitt i ett hett argument om kreditkortsdebitering. När polisen kom hade Debby knivhuggit Mark efter att hon hävdade att Mark hade försökt våldta henne.

Mark och Debby Constantino

Debby lämnade hemmet och flyttade in hos en vän efter händelsen. Mark hade lämnat in en TPO mot Debby och Debby hämnades genom att lämna in en mot honom, samt lämna in skilsmässoa papper. I Debbys klagomål mot Mark hävdade hon att både han och parets 23-åriga dotter Raquel hade slagit henne och strypt henne till den grad att de svimmade.

En månad senare hävdade Debby att Mark upprepade gånger hade sms:at henne, bett henne komma tillbaka hem och vädjat till henne att försonas, men Debby var klar med förhållandet. Hon hade funnit lyckan att leva med en vän och rykten sa att hon till och med hade ett nytt kärleksintresse. Mark och Raquel hörde ingenting av det.

Efter att Marks vädjanden om att Debby skulle komma hem inte fungerade, hävdade Mark att familjens hund hade kommit loss.

Med sin vän Summer Myers i släptåg gick Debby Constantino med på att åka till Raquels Sparks lägenhetskomplex. Sommaren satt i förarsätet när de kom till lägenheten, där Mark och Debby hamnade i ett hett bråk. Enligt uttalandet Debby gjorde till polisen,

”Mark slet ut mig ur bilen och släpade in mig i huset som en trasdocka…”

Raquel började slå Myers när Mark släpade in Debby i Raquels lägenhet. Efter att ha misshandlat Myers gick Raquel med sin far inuti där de påstås turas om att slå Debby i nästan en timme när Myers försökte få hjälp av polisen. I Debbys polisrapport hävdade hon att Mark hade sagt till henne,

”Jag är djävulen och jag ska skära halsen på dig.”

Om polisen inte hade kommit i tid trodde Debby att hon skulle ha varit död. Mark och Raquel greps båda och anklagades för kidnappning, misshandel och flera andra anklagelser relaterade till händelsen.

En månad senare, den 22 september 2015, fick polisen ett telefonsamtal från Myers. Myers sa att hon kom hem för att hitta sin rumskamrat och Debbys påstådda pojkvän, James ”Jimmy” Anderson, död i sin lägenhet i Reno. Samtidigt saknades Myers andra rumskamrat, Debby Constantino.

Polisen använde mobiltelefonsignaler för att spåra Debby till Raquels lägenhet i Sparks där Debby hade blivit överfallen månaden innan. Polisen knackade på dörren, men fick inget svar. Efter att ha knackat flera gånger till i ett försök att nå eventuella boende inne i lägenheten bröt polisen ner dörren. En mansröst hördes säga till poliserna: ”Gå bort!” innan skotten hördes. Polisen besvarade eld, men då var det redan för sent. Mark och Debby Constantino var båda döda i ett mord-självmord orkestrerat av Mark.

Raquel Constantino

Två dagar senare gick Raquel in på Facebook för att säga att hennes mamma

”…brinner i helvetet där hon hör hemma.”

Hon ställdes inför rätta den 14 mars 2016 för anklagelserna hon väckte relaterade till attacken mot hennes mamma och Myers innan hennes föräldrars död. Constantino gick med på att erkänna skyldig i utbyte mot att åklagare skulle lägga ner åtal för inbrott i fallet. Constantino dömdes till 175 dagars villkorlig dom och beordrades att delta i ilskahantering, samt ett alkoholbehandlingsprogram.

Sedan hennes död har några av Constantios paranormala utredare försökt kontakta Debby från andra sidan graven. Nådde de henne framgångsrikt? Bedöm själv nedan.

450 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us