9 saker som kan bringa olycka

9 saker som kan bringa olycka

En del anser det vara vidskeplighet, men väldigt många tror också på feng shui och liknande. Och vi vill alla göra vad vi kan för att få en positiv atmosfär i hemmet, eller hur?! Vill du slippa otur och må bättre, då ska du följa dessa nio råd:

1. Trasig klocka
Det är inte bara dålig feng shui att ha trasiga saker över lag i sitt hem. Är det dessutom en sprucken väckarklocka och den ringer betyder det att den kan uppstå död i familjen.

2. Svart dörr
Kanske tycker du att det är läckert och trendigt med en svart dörr, men enligt kinesiska feng shui- traditionen så bjuder en svart dörr in oturen i ditt hem. Dock inte om den gränsar mot norr.

3. Speglar
Det är inte bara trasiga speglar som bringar otur och olycka. Legenden säger att det reflekterande glaset kan stjäla din själ, vilket är förklaringen till varför man på den viktorianska tiden täckte sina speglar när någon dog – så inte den bortggångnes ande skulle fastna i spegeln.

4. Gammal kalender
Inte bara en gammal kalender, utan också en kalender med fel månad eller fel dag framme, bringar otur. Då en kalender ska var en påminnelse om passerad tid sägs det att den påverkar ditt liv negativt om du använder den på fel sätt. Den kan till och med förkorta livet.

5. Trasigt porslin
När du ser en spricka i ditt porslin eller glas bör du kasta det direkt. Varför? Jo, för enligt feng shui symboliserar porslinet familjen och välmåendet. Äter du på krackelerade eller spruckna tallrikar välkomnar du undermedvetet problem och misslyckanden in i ditt liv.

6. Taggiga och stickiga plantor
Alla plantor med taggar (förutom rosor) kommer att bringa negativ energi och olycka in i ditt hem. Allt enligt feng shui-praktiserande.

7. Döda växter
Om du har glömt att vattna din växt och bladen har blivit bruna, då är det dags att säga ”hej då”. Även att behålla torkade blommor innebär otur och olycka.

8. Gröna väggar
I England och USA är all sorts grön färg ansedd som en olycksfärg. Detta eftersom en svensk kemist på 1600-talet använde arsenik för att göra tapeter och tyger, och när de blev blöta spred sig giftig gas som dödade folk.

9. Tomma gungstolar
Tyvärr, men enligt irländsk tro så bjuder en tom gungstol in mörka krafter att sitta i den. Och än värre, om gungstolen rör på sig av sig själv betyder det att en ond ande redan har satt sig där, och det kan bringa död och olycka in i din familj.

169 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

DanishEnglishFinnishHindiNorwegianSwedish