2024-06-24

Nuförtiden, när människor refererar till ”demoner”, menar de vanligtvis inte en hornig gremlin från helvetet. Men om du tänker efter så är tron ​​på demoner och demoniska gudar fortfarande mycket utbredd i vår kultur. Filmen The Exorcist , och andra liknande filmer har alla presenterat demoner i en eller annan form. Dessa varelser ställdes mot berättelsens hjältar i en klassisk kamp mellan och ondskan.

Men det betyder inte att demoner bara refereras till i fiktion. De mest olycksbådande demonerna finns inte på TV eller i filmer, utan i obskyra berättelser från kristendomen och annan religiös lärdom. Här är några demoner.

1. Asag är en demon från sumerisk mytologi som orsakar sjukdom. På fritiden gillar han att utföra sexuella handlingar på berg så att han kan chilla med sin legion av rockmonster.

2. Den kvinnliga demonen, Abyzou, är en judisk skräck som är ansvarig för eventuella missfall. Hon är själv infertil så hennes intäkter för att döda barn av svartsjuka.

3. Ett förebud om gamla själar, Ronwe kommer till jorden för att mata när det är dags för släktingar att dö.

4. Barbatos är en hertig av helvetet som specialiserat sig på att ge människor möjligheten att prata med djur och hjälpa pirater att hitta begravda skatter.

5. Kung Beleth är en mäktig kung från helvetet som befaller många demonarméer. De säger att när han rider hörs alla olika sorters musik samtidigt. Dessutom ska han ha skrivit en ytterst ond bok om matematik. (Läskigt.)

6. Krigardemonen Duke Eligos känner till resultatet av varje framtida krig, ända ner till vilken soldat som dödade vilken. Han har en ormsvans och rider på en häst som han stal från Edens lustgård.

7. Buer är förmodligen en ”president” av helvetet, men det är oklart om han någonsin faktiskt valdes av sina demonska kamrater. Han har en förkärlek för giftiga örter och utifrån hur han ser ut här skulle han nog kunna göra en sjuk vagn.

8. Den vanliga skildringen av Agares från den kristna demonologin är en äldre man som rider på en krokodil med en hök vilande på armen. Han är en hertig av helvetet som undervisar i många språk, men bara förbannelseorden och fruktansvärda etniska förtal.

9. Kung Paimon är en av Lucifers mest lojala löjtnanter. Han har ett bisarrt specifikt sätt att trollas och när han kommer måste trollkarlen utstå en rad intensivt personliga frågor för att blidka honom.

10. Aka Manah från zoroastrisk legend kontrollerar sinnets ondska som sexuell lust och girighet som distraherar människor från att vara hälsosamma och goda. Det är därför han ofta avbildas kontrollera människor som en marionett.

11. Lady Midday är en slavisk demon som flyter runt arbetare som sliter på fälten och ställer svåra frågor till dem. Om de svarar fel tar hon bort deras huvud med en lie.

12. Den kristna demonen, Belphegor, är en av de sju helvetets furstar som ofta förknippas med orgier och allmänt utsvävningar. Hans favoritnummer är 1000000000000066600000000000001 och han är Helvetets ambassadör i Frankrike, konstigt nog

1 754 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us