2024-05-21

Det första steget är att bestämma, så gott du kan, om du verkligen har ett legitimt ärende i en hemsökelse. Inte alla Hemsökelser är likadana, och de kan uppvisa en mängd företeelser. Vissa har en enda företeelse – till exempel en viss dörr smäller stängas som sker upprepade gånger – medan andra består av många olika fenomen, från udda läten till fullt utvecklad uppenbarelser.

Här är en ofullständig lista över fenomen som kan tyda på att ditt hus är hemsökt:

Oförklarliga ljud – fotspår, stötar, smällar, rappa, repor ljud, ljud av något tas bort. Ibland kan dessa ljudnivåer kan vara subtil och andra gånger kan vara ganska högt.

Dörrar, skåp och skåp att öppna och stänga – oftast, dessa fenomen är inte syns direkt. Den experiencer antingen hör olika ljud av dörrarna öppna och stänga (husägare lära känna ganska väl utmärkande låter sina hus gör) eller experiencer kommer att återvända till ett rum för att hitta en dörr öppen eller stängd när de är säkra på att det var kvar motsatt position. Ibland möbler, såsom kök stolar, uppfattas ha flyttats. Mycket sällan kommer experiencer faktiskt bevittna fenomenet äger rum.

Belysning stänga av och på – också är dessa händelser sällan faktiskt inträffar, men lamporna tänds eller släcks när det experiencer vet att de lämnades inte på det sättet. Detta kan även hända med TV, radio och andra eldrivna objekt.

Saker försvinner och återuppstår – detta fenomen, som vi har döpt till DOPLER effekten (DOP = Disseparing Object Fenomen )Andra har kallat detta “låntagarnas”-fenomenet, och det är den välbekanta upplevelsen av att inte kunna hitta en regelbunden användning objekt – till exempel din uppsättning bilnycklar – som du tror att du har placerat på en plats man rutinmässigt placera dem. Men de är borta och du ser höga och låga för dem utan framgång.. En tid senare är nycklarna hittades – på exakt den plats där du normalt lägga dem. Ibland är de inte returneras i dagar eller veckor, men när de är, det är i en självklar plats som inte kunde ha missat ens genom en tillfällig sökning.

Oförklarlig skuggor – iakttagelsen av flyktiga former och skuggor, vanligtvis ses ur ögonvrån. Detta fenomen har kallas “Shadow peoples ” Många gånger, skuggorna har vagt mänsklig form, medan andra gånger är de mindre skiljas eller mindre.

Konstiga djur beteende – en hund, katt eller andra husdjur beter sig underligt. Hundar kan skälla på något osynlig, krypa ihop utan uppenbar anledning eller vägra att ingå ett rum som vanligt. Katter kan tyckas vara “se” något över ett rum. Djur har skarpare sinnen än människan, och många forskare tror att deras psykiska förmågor kan vara mer finstämt också.

Känslor av att man tittade på – detta är inte en ovanlig känsla och kan bero på många saker, men det kan få en paranormal källa om känslan konsekvent förekommer i en viss del av huset vid en viss tidpunkt.

Det är några av de vanligaste erfarenheterna av dem som tror att deras hus är hemsökt. Ändå ännu underligare saker kan hända …

Starkare bevis

Följande företeelser är mer sällsynta, men kan bli starkare bevis på en hemsökelse:

Mild psyckokinetiskt fenomen – höra en dörr öppnar eller stänger är en sak. Egentligen ser det hända är en helt annan. Likaså faktiskt ser ett ljus på eller stänga av sig själv är mer bevis för att något oförklarligt händer. Vill du se TV eller radio slå på? Eller kanske du är närvarande när ett barns driv leksak börjar fungera på egen hand. Dörrar och fönster är låsta eller olåsta. Vissa personer rapporterar att när de är i sängen de känner och / eller höra något sitter på sängen.

Känslor av beröring – känslan av att bli uttittad är en sak, och faktiskt känner mig som du beröring är något helt annat. Vissa människor känner något borste förbi dem, något rörande deras hår eller “en hand” på axeln. Vissa känner en mild säcken, skjuta eller knuff.

Viskningar och rop – ibland kan dova röster, viskande och gråt hörs. Ibland är det musik från en okänd källa. . Folk hör deras namn skall sägas. Detta fenomen, som är sant för en ovan vinner större trovärdighet om fler än en person hör eller ser samma sak på samma gång.

Kalla eller varma platser – kalla fläckar är klassiska haunting symtom, men varje fall av en märkbar variationer i temperatur och utan en urskiljbar orsak skulle kunna vara bevis.

Oförklarlig lukter – den distinkta doften av en parfym eller cologne som du inte har i ditt hus. . Detta fenomen kommer och går utan någon uppenbar orsak och kan åtfölja andra fenomen, såsom skuggor, röster eller psychokinetic fenomen. Foul lukt kan ske på samma sätt.

Ovanligare fortfarande är mer extrema fenomen, av vilka några har kallats poltergeist fenomen, och kan vara ganska starka tecken på en sann hemsökelse:

Rörliga eller svävar objekt (svår psychokinetic fenomen) – tallrikar glider över bordet, bilder flygande start väggar, dörrar som smäller igen med stor kraft, möbler glider över golvet.

Fysisk misshandel – repor, slår och hårt sticker. Denna typ av personliga angrepp är mycket sällsynt, men det är naturligtvis mycket oroande.

Andra fysiska bevis – oförklarlig skriva på papper eller väggar, handavtryck och fotavtryck.

Uppenbarelser – fysisk manifestation av en spritdryck eller enhet. Dessa fenomen är mycket sällsynta, och kan ta sig många former: människan formad dimma eller utgör en dimma av vissa skilja form, öppet mänskliga former som försvinner snabbt, och mest sällan, de mänskliga former som ser ut som verklig och solid som någon levande person, men att försvinna in i ett rum eller till och med samtidigt som visas.

391 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us