2024-05-27

En sak som du säkert har sett på Ghost Adventures är möjligheten att använda XBOX Kinect för spökjakt. Även om detta är ett mycket innovativt tillvägagångssätt för att samla bevis, finns det några saker du behöver vara medveten om.

För det första är sensorn konstruerad för att användas med spelsystemet XBOX. Men sedan enheten kom ut, har många programmerare skrivit program för att utnyttja KINECT-sensorn till fullo och inte bara till XBOXEN utan långt mer bortom den avsedda användningen. En sådan applikation är Skeletal Viewer.

KINECT-sensorn visar en miljon små infraröda punkter i ett mycket brett synfält. Det som går in i fältet med dessa prickar, särskilt en person, så kommer denne att visas på skärmen som en streckgubbe eller ett “skelett”. En del andra spökjägare använde laserstrålepenna, som visar ett fält av synliga punkter, och hoppas att se med egna ögon något som bryter lasrarna .. KINECT-sensorn, i teorin, kommer att kartlägga det mesta mänskligt eller omänskligt som en streckgubbe.

Det finns några nackdelar med det här. Nummer ett, KINECT är utformat för att kartlägga människor. Om du pekar KINECT-sensorn på ett kamerastativ, eller på en stor växt, så kommer KINECT-sensorn kartlägga dessa saker som mänskliga streckgubbar eftersom den inte känner skillnaden mellan ett stativ med ben och en person med ben. Den vet inte heller skillnaden mellan ett träd med grenar och en person med armar. Därför måste du vara väldigt uppmärksam när du använder en KINECT-sensor för spökjakt.

Det bästa är att placera sensorn på en stabil yta .. som ett stativ eller en hylla eller till och med ett högt bord, så att det sprider de små prickarna i så stort område som möjligt.

OBS! Det finns en inspelningsfunktion på KINECT för WINDOWS-programmet, dock är problemet att denna funktion kommer att äta upp ALLT DITT DATOR MINNE! Därför är det bättre att använda en videokamera och peka den på din datorskärm för att spela in någonting. Bra är också att placera kameran så att den kan filma i den riktning som sensorn pekar, liksom datorskärmen. Det betyder att du kan se rummet och dataskärmen samtidigt, så att om något händer, har du två olika synfält för att bekräfta eller debunkera någonting.

Om du har en KINECT-sensor, anslut den till din dator och gå till KINECT FOR WINDOWS online och använd någon av de program som de har lättillgänglig för dig. Du kan också ladda ner några av dessa program för användning offline också. Experiment med vad du tror fungerar bäst för dig och din situation.

Det du behöver är

En Xbox 360 Kinect-sensor

Programvaran

SDK 1.8 Drivers/Software for Xbox 360 Kinect Sensor

https://www.microsoft.com/en-gb/download/details.aspx?id=40278

Kinect To USB PC Power Adapter

https://se.myxlshop.com/j-s-supply-usb-adapter-foer-xbox-360-kinect.html

Ett tripodställ – Dock Stand Holder for Microsoft Xbox 360 Kinect

https://www.aliexpress.com/item/Floor-Clip-Mount-Dock-Stand-Holder-for-Microsoft-Xbox-360-Kinect-Sensor/32811291527.html

458 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Contact Us