Huldremose kvinnan, eller Huldre Fen kvinnan, är en myrkropp som återfanns1879 i en torvmose nära Ramten, Jutland, Danmark. Analys av Carbon 14-datingen avslöjade kvinnan hade levt under järnåldern, cirka 160 f.Kr. till 340 eC. De mumifierade resterna ställdes ut på Danmarks Nationalmuseum. De utarbetade kläderna som Huldremose kvinnan bar har rekonstruerats och visats på flera museer.
Den 15 maj 1879 upptäcktes kroppen av Niels Hanson, som var skollärare i Ramten, Danmark, efter att ha grävt en meter genom torven. Hanson rapporterade sedan till en ärarkolega, som anmälde polisen och en apotekare, som flyttade kroppen till en närliggande lada för undersökning. Likfyndet överlämnades senare till Köpenhamns nationalmuseum.
Kroppen hittades med benen böjda bakom ryggen, med en nästan avskuren höger arm. Man tror att armen skadades av en spade under utgrävningen. Bortsett från detta var liket väl intakt.
Innan kvinnan dog, hade hon brutit ett av benen, även om den hade läkt innan hon dog. Hon hade en cape, en halsduk och kjol, alla gjorda av ull. En kam och huvudband hittades också. Sticksår på en av fötterna ansågs vara gjorda post-mortem av en skovel eller annat föremål tills de sedan bedömdes ha skett i närheten av dödsfallet. Ett rep hittades också runt kroppens nacke, vilket tyder på att hon blivit hängd eller strypt, det kan även ha varit ett halsband.
Kroppen omprövas icke-invasivt år 1990 och en dietanalys genomfördes 1999. Radiografi visade hårrötter på hårbotten samt rester av hjärnan fanns inuti kraniet. Benen demineraliserades, liksom många andra moskroppar. Kostanalysen bestod av två prover av tarminnehållet, vilket avslöjade att kvinnans sista måltid hade varit rågbröd.