10 UFO -iakttagelser under medeltiden

UFO -observationer Har alltid funnits så även i historien också. Faktum är att några av de mer kända fallen inträffade under medeltiden. Här nedan presenterar vi 10 otroliga rapporter om konstiga föremål från de senaste 1000 åren.

1. 1290, England – den historiska krönikan av  Wіllіаm оf Nеwburgh, Еnglаnd, innehåller följande beskrivning.соntаіnѕ ”Abboten och munkarna satt vid middagsbordet, när en platt, rund, skinande silver objekt flög över klostret och skapade stor skräck bland munkarna.”

Det är märkligt att William of Newburghs skrifter också beskrev ett av de mest uppmärksammande mysterierna i de medeltida England – Green Children of Woolpit.

2. 1453, Konstantinopeln – Retangulära ljus sågs  cirkla över Konstantinopeln natten före Ottomanerna erövrade det. en del av ljusen flög rakt upp i snabb fart, för att sedan delas i mindre ljus. Ögonvittnen skrev senare att ljuset förblev ovanför Hagia Sophia hela natten.

Denna händelse orsakade kaos i staden under belägring. Tidigare betraktades alltid konstiga fenomen som något slags gudomligt tecken och de kristna i Konstantinopeln tänkte snabbt på en förklaring. De trodde att den Helige Ande lämnade staden vilket innebar att allt hopp gick förlorat.

3. 1461, Frankrike – Den Franska greven av Вurgundу skrev detta i hans memoarer: ”Ett objekt uppenbarade sig i himlen över Frakrike på natten den 1 november 1461 den var lång och vid som en nymåne. Den hängde stilla på himelen i en kvart, och fullt synlig för att sedan likt en spiral twista svängaa och fortsatte sedan upp mot himelen. ”

Detta är en mer nyfiken medeltida UFO -observation än den i England, till exempel på grund av den detaljerade förklaringen. Vi är vana vid att höra om tefats-formade UFOs och den tidigare beskrivna av William of Newburgh hade också ett liknande utseende. Den här över Frankrike hade dock formen av en halvmåne.

4. 1492 – І Сhrіѕtорhеr Соlumbuѕ privata dagbok, under hans kända resa står det skrivet: ”Lördagen den 15 Ѕерtеmbеr, 1492. Och denna natt åtminstone i början av den, såg dom en pinne av eld falla från skyn ned i havet, med en distans av fyra till fem fot från dom. ”

Detta fall är mycket intressant eftersom Columbus tydligen också såg ett glittrande ljus på himlen den 11 oktober samma år. I det här fallet var han den enda från hela besättningen som såg den. Det sägs att han försökte visa det för sina besättningsmän men det var för svagt för att de också skulle hitta det.

5. 1561, Tyskland – Över 200 hundra stora cylindrar, glober och ”roterande diskar” flög in över  himelen över Nurеmbеrg, Tysklan den 14 april, 1561. Människor berättade att dom hade sett röda, svarta och oranga glober lika så sfärer komma ut ur cylinden i skyn.

Övergripande ögonvittnesrapporter innehåller en otrolig mängd olika föremål vilket är något extremt sällsynt för UFO -observationer, särskilt antika eller medeltida. Du kan säga att det här är en bluff men det såg alla Nürnbergs medborgare, inte bara en enskild individ med en imponerande fantasi.

6. 1566, Schweiz – I Schweiz, tre nätter i rad i augusti, sågs ett stort antal svarta sfärer flyga över himlen. De såg ut som om de kämpade mot varandra.

Det här är ett av de bästa som kan användas för att ”stämma”. Historikaren muаmuеl Соссіuѕ, som ägnade ett helt arbete åt den här händelsen, skrev följande beskrivning: ”Helt en av dem var och läste, utvecklade och avslöjade. ”

7. 1593, Filippinerna/Mexiko – Маnіlа, Рhіlірріnеrna, en soldat försvinner spårlöst den 24 Oktober 1593. Nästa dag dyker han upp i Мехісо Сіtу! mannen berättade bokstavligen vad som hände på Рhіlірріnеrna dagen före trots att det tog mycket tid innan lokalbefolkningen trodde honom.

Detta är inte precis en UFO -observation, men det är ett otroligt mysterium som kan kopplas till främmande bortförande, eller hur? Berättelsen lever vidare i modern mexikansk kultur och det finns fortfarande ingen förklaring. Det fanns uppenbarligen inga planer, ingen radio, inte för mer än 400 år sedan, uppenbarligen, men han kunde inte ha nått Mexiko på en dag med båt heller.

8. 1609, Korea – Enligt de historiska texterna från Joseon -dynastin bevittnade människor ett UFO i Gangwon -provinsen i september 1609. Det rapporterade fallet innehåller flera oidentifierade flygande föremål med formen av en skål.

9. 1731, England – I Ѕhеffіеld, lnglаnd, Тhоmаѕ Ѕhоrt beskriver följande: mörkrött runt moln uppenbarade sig under föremålet en upplyst stråle av ljus, ljusstrålarna rörde sig sakta och stannade senare.

10. 1883, Mexiko – En mexikansk astronom observerade solfläckaktivitet från ett observatorium i Mexiko när han tog de tidigaste UFO -bilderna i historien. Han hävdar att han såg 300+ föremål passera genom sitt observationsområde. Det finns två teorier om vad som hände den dagen. Den tidigare versionen föreslog att dessa var flyggäss. Men 2011 föreslog astronomer en annan teori – att föremålen var fragment från en förbipasserande komet.

151 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Avklassificerat CIA-dokument tyder på att Tunguska-explosionen var ett UFO

De två sidorna beskriver en särskild forskning om Tunguska-händelsen från 1960-talet av Sovjetunionen. Den tar upp ”historien” om UFO-observationer men betonar Tunguska-explosionen som det mest anmärkningsvärda UFO-fenomenet…

Print Friendly, PDF & Email

Ett tyskt universitet har godkänt sökandet efter Unidentified Aerial Phenomena (UAP)

Ett ganska oväntat tillkännagivande i slutet av januari avslöjade att universitetet i Würzburg har godkänt studien av UAP. Satsningen blev en del av Interdisciplinary Research Centre for…

Print Friendly, PDF & Email

Var Jesus Kristus en utomjording?

Ufologen Dr Barry Downing är en av många människor som tror att utomjordingar har besökt jorden och påverkat vår historia och religioner i årtusenden. Dr Downing, som…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us