Trehörningsgubben

Det var en de kallade Trehörningsgubben; hade de brännvin med sej till honom, kunde han visa dem tjuven i brännvinet. Och Hindrik i Vitträsk kunde se en som drunknade, se var liket låg.

Det var några gossar, som lekte på ett bygge, och en av dem ramlade ner i forsen. Vi var där och sökte i två dygn men hittade honom inte. Då skickade de en gubbe fyra mil upp till Hendrik. Gubben gick på morron och kom fram på kvällen. “Jag vet allt, vad du vill, sa Hindrik. Gubben ville, att Hendrik skulle följa med, och nästa morgon gav de sig iväg. Men när de hade kommit halvvägs, stannade Hendrik och sa: “Nu behöver jag inte följa med längre, för nu har de hittat honom. Han ligger i ett bakvatten under en kall. (häll?) ” Mycket riktigt, de hade funnit liket där.

Det var i Malmberget, som en pojk blev ihjälslagen och fraktad till ett gruvskakt och slängd ner där. De hade bud till Hindrik i Witträsk. “Han är ihjälslagen och ligger på ett mörkt ställe; sa Hindrik. Han ville inte tala om, var pojken låg. Det fanns sådana som om de skulle stjäla fick stå vid lasset, tills ägaren kom och tackade dem för att de hade skyddat lasset.

95 views

print


image_pdfPDF
(Visited 10 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.