Tidigt intresse för EVP-fenomen

Den amerikanska fotografen Attila von Szalay var bland de första som försökte spela in vad han trodde var de döda rösterna som ett sätt att öka sina undersökningar när det gäller att fotografera spöken. Han började sina försök 1941 med en uppspelning på 78 varv / min, men det var först 1956, efter att han bytte till en rullbandspelare trodde han att han var framgångsrik.

I samarbete med Raymond Bayless genomförde von Szalay ett antal inspelningssessioner med en skräddarsydd apparat, bestående av en mikrofon i ett isolerat skåp anslutet till en extern inspelningsenhet och högtalare. Szalay rapporterade att han hittade många ljud på bandet som inte kunde höras på högtalaren vid inspelningen, varav några spelades in när det inte fanns någon i skåpet.

Han trodde att dessa ljud var röster från diskarnata andar. Bland de första inspelningarna som tros vara andröster var sådana meddelanden som ”Detta är G!”, ”Hot dog, Art!” och ”Merry Christmas and Happy New Year to you all”.

Von Szalay och Bayless ’arbete publicerades av Journal of the American Society for Psychical Research 1959. Bayless fortsatte senare som medförfattare till boken 1979, Phone Calls From the Dead.

21 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lägg till en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Enter Captcha Here : *

Reload Image