Var Nikola Tesla besatt av de gamla pyramiderna?

Han kan anses vara en helt vansinnig vetenskapsman men hans uppfinningar förändrade världen och lade grunden för de en gång ofattbara tekniska framsteg. Förutom de uppenbara patent och uppfinningar som vi alla har hört talas om, hade Tesla många andra intressen och en av hans uppenbara besatthet var de egyptiska pyramiderna . Liksom många andra, trodde han att de gamla strukturerna hade ett högre syfte.

Hans teori var att de egyptiska pyramiderna kunde vara en kraftfull energikälla och detta sammanföll med flera av hans andra idéer och projekt om överföring av energi.

När det gällde hans åsikt om pyramiderna föreslog han att deras läge hade mycket att göra med deras makt. Därför valde Tesla platserna för sina experiment i enlighet med var pyramiderna byggdes. Dessa var hans Colorado Springs experimentstation och hans Wardencliff Tower nära New York. Hans planer byggdes specifikt för att testa den möjliga trådlösa överföringen av energi.

För att inte tala om hans tydliga intresse för numerologi. Mycket har sagts och skrivits om hans besatthet av tre specifika nummer – 3,6,9. Enligt Nikola Tesla var dessa tre siffror nyckeln till all kunskap i universum.

Respektivt har många föreslagit och teoretiserat att Teslas besatthet påverkades av hans andra intresse för pyramidformar och ett universellt matematiskt språk. Lite vet vi faktiskt om pyramidernas exakta konstruktion, deras verkliga syfte och om de verkligen är en kraftfull energikälla .

Vid tidpunkten för sådana reflektioner är det lätt att falla in i olika teorier om gamla utomjordingar. Tesla hävdade att utomjordingar kontaktade honom sommaren 1899, när Nikola Tesla, som satt ensam i sitt laboratorium i Colorado Springs, spelade in ovanliga rytmiska signaler.

Sedan beskrev han dem som siffror. Efter att ha spelat in radiosignaler från rymden var Tesla övertygad om att detta var försök att upprätta en förbindelse med Venus eller Mars. Bara ett år senare frågade amerikanska Röda Korset honom vad mänsklighetens största prestation skulle bli under nästa århundrade.

”Jag spelade in elektriska signaler som verkade oförklarliga. De var svaga och nästan osynliga, men de försäkrade mig djupt att snart skulle alla människor i världen titta upp mot himlen. Den goda nyheten är att vi äntligen fick ett meddelande från en annan värld. ”

Detta var Teslas svar . I sin artikel beskrev Tesla problemet med trådlös kommunikation på avstånd. Ljus som kommunikationsbärare är helt opraktiskt, och Tesla insåg själv att energi krävdes mycket kraftfullare än det som är tillgängligt för mänskligheten.

Å andra sidan kräver radiokommunikation mycket mindre energi och är därför mycket lättare att etablera i praktiken. Och medan Tesla arbetade med enheter som kunde skicka kraftfulla radiosignaler till våra grannar på planeten, arbetade han samtidigt med enheter som skulle registrera signalerna som kom till oss, samt undersökte möjligheten att pyramider kan vara kraftfulla energikällor och sändare .

”Jag kommer aldrig att glömma den första känslan när jag insåg att jag observerade något oerhört viktigt för mänskligheten. Känslan av att jag är den första som hör hälsningar från en annan planet växer ständigt i mig. ”

184 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Tesla och den Utomjordiska kontakten

1899 trodde Tesla själv att han kontaktade utomjordingar. Han hörde några rytmiska ljud på en radiomottagare och var övertygad om att de var utomjordiska till sin natur….

Print Friendly, PDF & Email

Tunguska och Tesla: Orsakade Nikola Teslas dödsstråle den största explosionen på jorden?

Tesla var också intresserad av om det är möjligt att överföra el utan sladdar överhuvudtaget. 1901 investerade han i ett torn utanför Long Island Sound. De första…

Print Friendly, PDF & Email

Sällsynt Nikola Tesla-intervju

Nikola Tesla var den första vetenskapsmannen som 1898 demonstrerade en aldrig tidigare skådad fungerande modell av en robot , helt styrd av radiovågor. Mer än ett decennium…

Print Friendly, PDF & Email

Tesla och utomjordingarna

Tesla hävdade att utomjordingar kontaktade honom sommaren 1899, när Nikola Tesla, ensam i sitt laboratorium i Colorado Springs, spelade in ovanliga rytmiska signaler. Sedan beskrev han dem…

Print Friendly, PDF & Email

10 otroliga förutsägelser av Nikola Tesla som blev sanna

1926 publicerade Colliers tidning ett samtal med uppfinnaren Nikola Tesla, vars innehåll vid den tiden var chockerande. I den gjorde de kända forskarna några otroliga förutsägelser (för…

Print Friendly, PDF & Email

Teslas Jordbävningsmaskin

1893 beviljades Tesla patent på sin ångdrivna mekaniska oscillator vars vibrationer kunde användas för att generera el. Som han senare skulle berätta för reportrar började det skaka…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us