Spöket i Tensta Prästgård

Alltså spökerierna syntes vid en prästgård i Uppland en halv mil från Vattholma Tensta – prestgård, där jag tagit plats som dräng då var jag 18 år gammal och året 1912. Prosten var en mycket gamal man.

Själva gården var utarenderad till Arondator Linström. Stora prästgårdsbygningen å arondatsbygningen, lågo strax bredvid varandra. Hur gamalt arondatores hus var kan jag ej säga, men att det var gammalt syntes nog på dess fasson.

Jag hade där ett rum för mig själv, i dett rum var det som jag fick se följande. Jag hadde inte så särskilt länge varit där, förän jag vaknade en natt och såg en mitt på golvet stående Kvinnoskepnad med ett grått omhölje, ansiktet visade sig tydligt, så hadde han varit känd så skulle det synas vem det varit.

Jag fastod ju straks att det var så kalade spöke, samt bredde täcket över huvudet och försökte såva, men det blev ej någon sömn denna natt. Dagen därpå nämde jag inte något. Men så jick det någon tid ijen, och jag vaknade en natt, då fick jag åter se en skepnad, men denna gång, strax frame vid fönstret, strax vid min bädd, men nu var det en mansperson ikläd en grå skymod, och ansiket syntes väl han hadde stort hakskägg, samt vaggade fron å åter.

Prestgårdsdrängen

199 views

print


image_pdfPDF
(Visited 34 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
error
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.