Svaneholms herrgård

På Svaneholms herrgård i Svanskog ska det finnas spöken i skepnad av både män och kvinnor och om man vågar kan man sova över på gården. Här sägs Sofie Uggla vandra som en osalig ande.

Hon gifte sig men blev strax efter bröllopet bedragen och ska ha dött av sorg i unga år. Berättelserna går isär så det är oklart om hon dog i barnsäng eller svalt sig till döds på yttertrappan.

Även Emelie Uggla, en förskräckligt snål kvinna som inte betalade ut vare sig löner eller pengar till att underhålla gården, sägs spöka på gården.

En rund, korpulent och man ska också ha dykt upp och setts försvinna ut genom köksdörren av oförklarlig anledning. Vid ett annat tillfälle dök en man i kostym gå upp och gick enligt ett vittne in i matsalen och medan ett annat vittne såg samma man gå in i köket samtidigt.

Men trots att han inte kunde försvinna någonstans så var han borta när de letade efter honom. Under senare år har konstiga saker som att utrustning startat nattetid, videodokumentation har trasslat sig vid uppspelning, vatten har droppat från innertaket av oförklarlig anledning och någon har stått i vägen och hejdat passagen för dåvarande ägarinnan vid ett tillfälle.

36 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar