Supbröderna

Det var två supbröder av värsta sortern. De var allti ilag de där två och hade sina “svinotter”. Men så flyttade den ene av dem till Medelpad och fortsatte att vara kräk där, och den andre stannade i sitt hem i Stigsjö och fortsatte han också att vara samma kräk som förr. Men så ena året kom de sams att råkas under julen. Han från Medelpad skulle komma hit till sina föräldrar.

Nå, han här i Stigsjö skulle förstås fara till Härnösand någon av dagarna före jul och köpa julbrännvin. Syster hans följde med. Då de körde hem på kvällen skulle karlen in i en gård inte så värst långt från sitt hem. Han hade väl någon supbroder. Systern körde från honom, för det var inte långt hem. Men då karlen skulle gå hem, var han så full att han hade sig av vägen, kom in i skogen och blev liggande där och frös ihjäl. Om det var dagen därefter eller andra dagen, skall jag låta vara osagt.

Emellertid kom den där från Medelpad körandes och visste ingenting om. Då han kom i kyrkbacken här i Stigsjö, tvärstannade hästen och gick inte fram för varken ryck eller slag.

Nu hade den här karlen hört, att man vid sådana där tillfällen skall stiga av, gå framom hästen och titta baköver åkdonet genom selakroken. Han gjorde så och fick se vålnaden av sin gode vän stå bakpå skrindmedarna. Då förstod han, huru det var ställt, nämligen att den andre var död.

Då han kom fram till gårds fick han lägga sig i säng. Han låg flera dagar, och det blev ingenting supet för honom den helgen.

256 views

print


image_pdfPDF
(Visited 32 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.