10 galna konspirationsteorier om månen

Är månen ett hologram? Är det det yttre skalet på ett främmande rymdskepp? Finns det en utomjordisk bas eller kanske, fanns det en nazistisk bas på månen under andra världskriget? Var kommer dessa och andra extrema konspirationsteorier ifrån?

Finns det ett föremål i rymden eller något relaterat till rymden som inte har utsatts för otaliga konspirationsteorier? Till exempel har månen varit ett av de största mänskliga intressena sedan de tidigaste civilisationerna började ifrågasätta den. Teorier om det går tusentals år tillbaka i tiden, men för mig har i synnerhet toppen för konspirationer varit under de senaste decennierna sedan den första månlandningen.

Oavsett om du är intresserad av rymden eller inte, har du säkert hört åtminstone en extremt orealistisk teori om jordens naturliga satellit – månen. Idag bestämde jag mig för att komponera en lista över de galnaste konspirationsteorierna om månen, och jag tror att det finns några som du kanske inte har hört. Vissa har redan avfärdats eller hänvisats till en specifik period bakåt i tiden, men jag anser att de är lika intressanta och roliga.

1. En månkonspirationsteori från andra världskriget tyder på att det finns en nazistisk bas på månen?!

Nyfikna rykten dök upp efter andra världskrigets slut som hävdade att den nazistiska vetenskapen var så avancerad att regimen lyckades skicka astronauter till månen. Dessutom antydde ryktena att det fanns en verklig nazistisk bas på månen och till och med – att Adolf Hitler fejkade sin död och gömde sig i just den basen.

2. Den gröna månen 2016

En nyligen genomförd konspirationsteori som naturligtvis visade sig vara falsk antydde att månen kommer att lysa grönt den 20 april 2016. Den påstådda orsaken bakom denna händelse var tänkt att vara inriktningen av flera planeter den dagen.

3. Fullmånar gör oss galna

En populär uppfattning antyder att fullmånar påverkar oss på olika sätt – vi kan inte sova, blir mentalt instabila och gör många andra saker. Är inte allt detta en fråga om tro och mentalitet. Många studier har gjorts för att bekräfta denna konspirationsteori om månen, men alla har bevisat mot dessa påståenden.

4. Här är en gammal månkonspirationsteori – en fladdermusbevingad humanoid ras på månen?

Detta är en gammal konspirationsteori för månen som skapades för inget annat än uppmärksamhet. Den publicerades av New York Sun 1835 när den var den mest spridda tidningen i världen. Författarna hävdade att de hade tillräckliga bevis för existensen av en fladdermusvingad humanoid ras på månen, tillhandahållen av den då berömde astronomen John Herschel. Nåväl, en månad senare medgav tidningen att hela den här konspirationsteorin om månen var en lögn, men det löste sig – det gav nya läsare. Det bevisar att folk föredrar att läsa om något falskt men intressant snarare än verkligt.

5. Jorden skapade månen

Kanske kan detta inte räknas som en konspirationsteori om månen. Ändå gick jag igenom flera vetenskapliga teorier om att skapa den naturliga satelliten, och jag bestämde mig för att nämna det eftersom det låter surrealistiskt.

Detta föreslogs av George Darwin, son till den berömda Charles Darwin. Han teoretiserade att månen bildades av ett material som kom från jorden. Det märkliga här är hur detta material befann sig i rymden – det kastades ut med extrem kraft av den nybildade jorden som (vid denna tid) snurrade extremt snabbt.

Naturligtvis ignorerades denna Moon-konspirationsteori för länge sedan. En ny studie från 2010 bekräftade dock att en naturlig kärnvapenexplosion kan vara tillräckligt stark för att kasta ut en stor sten i rymden.

6. Månen är ihålig?!

Detta koncept dök upp först i tidiga science fiction-böcker från 1900-talet, men det diskuterades ytterligare på 1970-talet när sovjetiska forskare tänkte på en nyfiken konspirationsteori för månen. De föreslog att det var en helt ihålig utomjordisk rymdfarkost. Du kan förmodligen gissa hur denna idé togs i samhället…

7. Det kanske inte är ihåligt, men det måste vara ett hologram!

Denna speciella teori har okänt ursprung men ett ganska stort antal anhängare. Ja, vissa tror verkligen att månen inte är något annat än ett hologram. Till och med en hel vetenskaplig studie om saken, och den verkställande astronomen gjorde påståenden om att vi faktiskt lever i en falsk verklighet. Samtidigt kan månen verkligen vara ett hologram.

8. En annan hologramrelaterad konspirationsteori för månen… den här gången bara om fullmånen

Denna månkonspirationsteori avser endast en specifik period under månaden – när det är fullmåne. Ännu en teori med okänt ursprung, den här antyder att utomjordingar skapar fullmånen som ett hologram för att dölja sina hemlighetsfulla gärningar. Vilken typ av projekt utomjordingar har och varför de bara fungerar under fullmånar kommer sannolikt för alltid att förbli ett mysterium… Skämt åsido, vem har tid att tänka på dessa konspirationsteorier om månen?

9. Alien Space Station på månen?

Ända sedan den första månlandningen har detta varit i fråga, och medan forskare och rymdorganisationer förnekar denna möjlighet med all sin styrka, har mer än en av astronauterna som har satt sin fot på månen bekräftat existensen av en utomjordisk bas. Oavsett om du tror det eller inte är upp till dig, det finns massor av information som stödjer båda sidor av myntet online, men utomjordingar har inte bekräftats officiellt för nu. Snart kanske…

10. Supermånar orsakar naturliga katastrofer och katastrofer

Många människor tror på teorin att supermånar ligger bakom många av de naturkatastrofer vi bevittnar. En supermåne är när månen är närmast jorden och verkar betydligt större än vanligt. Det är då gravitationskraften är som svårast, men i själva verket har studier visat att dessa händelser inte har någon effekt som kan påverka en naturkatastrof som en tsunami eller en jordbävning.

244 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Ouijasbrädets regler

Att följa Ouijasbrädets regler kommer att hjälpa till att hålla dig säker från trickster andar och andra demoniska andar som kan komma igenom när du kommunicerar med…

Print Friendly, PDF & Email

Crystal Photographic Experiment

Crystal Photographic Experiment är ett relativt billigt och enkelt experiment som du kan utföra själv eller i grupp. Vad som är bästa alternativet för att lyckas fotografera…

Print Friendly, PDF & Email

Få reda på vilken din skyddsängel är

Änglar och ärkeänglar är närvarande i varje religion – de är inte begränsade av religionsgränserna och överskrider skillnaderna mellan dem. Änglar anses vara könslösa, och namnen som…

Print Friendly, PDF & Email

Är Arn begravd under tornet i Forshems kyrka?

Ligger riddare Arn begravd under tornet i Forshems kyrka? Titta på radarbilden här intill. Den visar hur marken har grävts om för mycket länge sedan – som…

Print Friendly, PDF & Email

Beowulf – en hjälte från Skalunda?

Ända sedan Heinrich Schliemann 1871 upptäckte det klassiska Troja har en strid rasat om diktens förhållande till den faktiska historien. Historien om det trojanska kriget finns i…

Print Friendly, PDF & Email

Är spöken attraherad av vissa mäniskor?

För dem som har haft paranormala upplevelser vet vi att andar kan finnas runt omkring oss när som helst. Det är bara så att de flesta inte…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us