Spökplatser Luleå

STADSHOTELLET
Historierna från det gamla hotellet är många. Och de flesta handlar om våning fyra. En av de anställda påstår sig bland annat ha blivit iakttagen av en medelåldersman med lockigt hår, skinnjacka och blåa ögon som sedan plötsligt försvann. Flera gäster säger sig också ha hört röster och sett en man i rum 439. Vissa har blivit så rädda att de vägrat övernatta där igen. Men det är inte bara på den fjärde våningen det sägs spöka, utan observationer ska även ha gjorts utanför ett av konferensrummen, i restaurangen och i diskrummet. En del tror att spökerierna har att göra med en hissolycka som kostade en man livet för trettio år sedan.

KAPTENSGÅRDEN
Många påstår sig ha hört bankningar i väggarna i restaurangen, och några säger sig även ha sett mansgestalt. En kvinna som har arbetat där påstår sig ha fått en pärm kastad mot sig när hon en kväll åkte dit för att hämta något hon hade glömt. En av de tidigare ägarna var också med om något oförklarligt en stormig novemberkväll för ett tjugotal år sedan. Hon var ensam kvar i det i övrigt nedsläckta huset och stod och rullade köttbullar i köket. Då blåste ytterdörren plötsligt blåste upp. Så hon gick dit och drog igen den. Men när hon vände sig om var varenda lampa i hela huset tänd.

NEDERLULEÅ KYRKA
Det går många historier om den gamla kyrkan i Gammelstad. På 80-talet påstor sig bland annat en kvinna ha sett en död vän inne i kyrkan under en konsert hon var på tillsammans med sin make.

RALPH LUNDSTEN-GÅRDEN
Gården har fått sitt namn efter den berömda tonsättaren Ralph Lundsten, som bodde där i unga år, men den har anor från 1500-talet. Nu för tiden är det en restaurang- och konferensanläggning. Många hävdar dock att det spökar där. Flera av de som har arbetat där säger sig ha hört intensiva bankningar från kallvinden. Det sägs även lukta cigarrök ibland, trots att det sedan länge råder rökförbud. Några påstår sig även ha sett skepnaden av en gammeldags klädd kvinna röra sig över gården.

MJÖLKUDDSBERGET
En brevbärare vid namn Anton sägs ha blivit ihjälslagen på berget. Och under de senaste 300 åren är det många som har iakttagit en skepnad där.

KVARNVALLEN
Förr i tiden stod det tre kvarnar där, men det enda som finns kvar från den tiden är ett av kvarnhjulen. Och böndernas historier om hur oroliga deras hästar blev när de närmade sig platsen. Många av dem påstod också att något brukade släppa ut deras hästar ur stallet medan de arbetade. En bonde ska till slut ha fått nog och ställt en släde framför dörrarna. Men när han kom tillbaka låg släden omkullvält, och alla hästar var borta. Tre personer ska ha omkommit efter att ha kraschat ner i Kvarnbäcken med häst och vagn. En del tror att det är någon av dem som går igen där.

SPÖKBACKEN
En skogsarbetare sägs ha mördats här. Och många av de som färdats på vägen som gick över backen förr i tiden har hävdat att deras hästar blev som helt förbytta när de kom dit. Det finns också de som påstår sig ha sett spöken där. Bland annat ett par från kyrkbyn som var där och plockade bär en dag i början av 1900-talet. De hade hört historierna om platsen, men trodde inte alls på dem. Men efter att ha sett en ålderdomligt klädd man med en yxa i ena handen upplösas skyndade de sig därifrån.

217 views

print


image_pdfPDF
(Visited 41 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.