Liftarflickan

Två killar kommer åkande i den enes bil genom ett villaområde. De har varit ute med sina flickvänner och är nu på väg hem. Ute duggregnar det. Plötsligt får de se en flicka stå och lifta vid vägkanten. Hon är alldeles blek, och hennes ljusa kappa är nedsmutsad. De bromsar in, och hon springer fram till bilen.

– Snälla ni, låt mej få följa med! Säger hon. Jag har just varit med om en bilolycka. Min pojkvän sitter fast i bilen en bit härifrån. Jag bor alldeles här i närheten; om i skjutsar mej hem kan jag ringa efter ambulans.

De låter henne kliva in i baksätet och kör så fort de kan till adressen som hon har sagt. När de kommer fram vänder de sej om. Då är baksätet tomt. De båda killarna tittar förvånat på varann. Sen går de ur bilen för att se om flickan hann rusa ut innan bilen stannade. Men inte en människa syns till, gatan ligger tom i duggregnet.

Men de hörde ju båda adressen, och därför bestämmer de sej för att ringa på och berätta vad som hänt. De går fram till ytterdörren och ringer på dörrklockan. En äldre kvinna öppnar. När hon får höra deras historia tittar hon egendomligt på dem, sen säger hon: Följ med in. De går in i huset, och på en byrå får de se ett inramat fotografi av en flicka.

– Där är hon! säger de. De var henne vi gav lift i kväll!

Då berättar kvinnan att flickan var hennes dotter, som dog för två år sen i en bilolycka just där de hade tagit upp henne. Och varje gång som det är sådant väder som det var olyckskvällen, säger mamman, så stannar det bilar här utanför, och folk kommer och ringer på och talar om att de har gett flickan lift hem.

Detta sägs vara  en Svensk version av den amerikanska urbana vandringssägnen “The Vanishing Hitchhiker”

409 views

print


image_pdfPDF
(Visited 33 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
error
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.