Husby Säteri

Det sägs att det är Carl Filip von Schwerin (1751-1828) som går igen. Han älskade sitt Husby och är begravd i en stenkista bredvid sin hustru Ulrika Wilhelmina (1762-1843) 100 meter från slottet. Det går en allé till graven och gästerna säger att det är mycket aktivitet där på kvällarna. Lampor som inte finns lyser i allén. Annexen ligger precis bredvid allén och är byggda så att man kan ligga i sängen på natten och se allén genom de låga fönstren.

På slottet lever biljardbordet ett eget liv. Klot rullar av sig själva och bordet flyttas. Dörrar smälls igen och det kan lukta konstigt på tredje våningen.

I salongen på andra våningen har en elvaårig pojke mött vårt spöke. Hans föräldrar satt i matsalen och åt middag medan pojken sprang runt och lekte. Det var när han kom in i den blå salongen som han plötsligt gav ifrån sig ett skrik! Mamman sprang in och frågade pojken vad som var fel och pojken pekade på en fåtölj i salongen och sa ”en man, en man”. Mamman tittade på fåtöljen och kunde inte se någonting. Pojken beskrev mannen som gammal och gråhårig med gamla kläder… Kan det ha varit Carl Filip von Schwerin?

En del gäster insisterar på att få bo på slottet, de tror inte på spöken. Vi frågade en gäst om han hade sovit gott och det hade han. Han sa att det var sköna tagelsängar, men lite jobbigt att städerskan kom in klockan tre på natten och började dammsuga…

278 views

print


image_pdfPDF
(Visited 20 times, 1 visits today)
Please follow and like us:

Related posts:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.