Hotell Bilan

Hotell Bilan öppnade 1985 efter en ombyggnation men huset bär på en lång historia. Mellan åren 1847 fram till 1968 var nämligen Bilan ett fängelse. Både gäster och anställda kan intyga att hotellet är hemsökt och att det inträffar oförklarliga fenomen i byggnaden.

Bland annat hörs på oväsen från övervåningen nattetid och när man kontrollerat rummen har ingen varken bott eller vistats där under den natten.

En av fängelsets fångar, Sillbodalsprästen och kyrkoherden Anders Lindbäck, sägs vara ett av de mest omtalade spökena. Han dömdes till döden genom halshuggning för att med arsenik i nattvardsvinet ha förgiftat gamla människor som han ansåg var en börda för samhället.

Hans brott avslöjades efter att anhöriga till ett av hans offer, Anders Lysén, i februari 1865 begärt gravöppning och obduktion av Lyséns kvarlevor.

Anders Lindbäck hävdade han att han begått morden av barmhärtighet och innan avrättningen verkställdes begick kyrkoherden självmord genom att med ett lakan hänga sig i sin cell den 25 november 1865.

80 views

print


image_pdfPDF
(Visited 12 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.