Hensbacka Herrgård

Hensbacka Herrgård ligger utanför Göteborg i Munkedal. Det sägs att en person har hängt sig och att barn har blivit inlåsta i garderob, vilket misstänks vara några av orsakerna till spökaktiviteterna i huset och dess intilliggande byggnader.

Saker har oförklarligt flyttats omkring och ibland hittats i andra rum i huset. I synnerhet en gammal kamera som ligger i ett glasskåp på övervåningen. Den hittades en gång i ett intilliggande rum och en annan gång uppe på skåpet utan någon naturlig förklaring på hur den skulle ha hamnat där.

Det kanske mest hemsökta rummet i herrgården är den gamla sviten. De som sovit där har känt tyngden av hur något eller någon som lagt sig ner intill i sängen. Inne i samma rum finns också en alkov där en man ska ha hängt sig. Där står också en stol som har setts åka omkring i rummet av sig själv.

Ett norskt par som övernattade i ett annat rum på övervåningen ska enligt ägarna av gården ha flytt i panik då de vaknat av hur något i rummet tagit stryp tag på dem där de låg i sängen.

48 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar