Hammarstrands spökerier

I Hammarstrand ligger ett gammal nedlagt äldreboende. Under årens lopp har rykten om spöken i huset florerat bland ortsbefolkningen.

Kvinna, 79 år:

“Visst kunde det vara lite obehagligt att vara där ibland, särskilt på nätterna, men jag såg eller hörde aldrig något. Däremot gjorde en släkting till mig det. Det fanns ett särskilt rum där vi som jobbade på natten sov, ett slags vaktrum. En kväll befann hon sig i rummet och var ensam. Plötsligt får hon se en gammal gumma vid fönstret. “Gå härifrån, gå härifrån”, sade min släkting till henne och sedan försvann hon. På senare år när det byggdes en lägenhet där vaktrummet låg var det en farbror som bodde där och även han såg en gång en gumma med huckle som stod vid hans spis.”

Bispgården, sockenstuga

“Det var flera gånger det hände konstiga oförklarliga saker under den tid jag bodde där. Steg i trappen som plötsligt försvann, ljud och stök från nedervåningen, lådor som drogs ut. Vi hade en katt som många gånger utan förklaring fräste och reste ragg. Han kunde gå till ytterdörren och fräsa utan anledning. Han tyckte överhuvudtaget inte om att vara i lägenheten utan höll sig mest nere i källaren”.

Den gamla sockenstugan i Bispgården har på övervåningen lägenheter för uthyrning. Under årens lopp har flera människor som bott där fått känslan av att de inte varit ensamma.

148 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Santa Maria

Utanför Helsingborg fanns förut ett mentalsjukhus som hette Santa Maria. De patienter som var inlagda där blev inte alltid så vänligt behandlade – det berättas t.ex. att…

Print Friendly, PDF & Email

Avdelning 7 – Dödens väntrum

Avdelning 7, kallad “Dödens väntrum”, var den avdelningen där patienterna med de allvarligaste och många gånger obotliga sjukdomarna låg. Men patienterna och de arbetande på Norra sjukhuset…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us