Din guide till spöken och hur dom skapas

I hundratals år har människor i viss mån trott på spöken. Spöken hittas i forntida litteratur, teater och i filmer. Ändå spöken är i stort sett okända fenomen.

Vad är ett spöke
Ett spöke är en ande hos en person som har dött. När någon dör, upphör deras fysiska kropp – köttet och blodet som låter dig gå och prata – upphör att existera. Men den inre väsen eller anden fortsätter vidare.

Spiritualister tror att de saker som utgör dina personligheter, som ditt ego och intellekt, inte kan dö, och istället fortsätta i ett annat existensplan. Denna fortsatta existens är vad vi brukar hänvisa till när vi pratar om spöken.

Varför är spöken här?
Man tror att spöken kvarstår efter att deras kroppar dör, för att de har några långvariga känslor, vrede eller skuld. De försöker att påverka levande varelser för att försöka nå någon form av tillfredsställelse. Men många spöken kan gå århundraden utan att nå uppfyllelse.

Hur spöken Blir skapade
Huruvida en person blir ett spöke efter döden är beroende av många faktorer:

Vad vi har gjort under våra liv: Spöken har ofta ouppfyllda mål eller drömmar och kan förbli bakom eftersom de inte uppnådde vad de ville ha.

Personlighet och känslor: De som blir spöken ofta är arg, ledsen och känslomässig och kan inte gå vidare från besvikelser eller hjärtskador.

Dödsättet: De flesta spöken upplevde onaturliga plötsliga dödsfall, såsom död genom mord eller en olycka.

Brist på religiös tro: Spöken kan spöka levande om deras död var oigenkänd eller okänd. Om de inte hade en ordentlig begravning kan de känna sig fångade på detta plan.

Att se Spöken
Medan många tror att spöken är riktiga, så är de sällsynta. Men det betyder inte att spöken inte finns där. Många som har kommit i kontakt med ett spöke känner känslor, som oförklarlig kyla eller fukt och en känsla av fruktan eller sorg.

Många försöker kommunicera med spöken och spela in dem själva med en röstinspelare. När man spelar upp på en röstinspelare hävdar vissa att du kan höra svar från spöket. Denna process kallas “elektronisk röstfenomen” (EVP).

Andra människor kommer att ta bilder av platser som de tycker är bebodda av spöken. När du tittar på bilderna kan du ibland se små bollar av ljus, eller “orbs”. Dessa orbs är inte synliga för det mänskliga ögat i ögonblicket men syns i bilder. Man tror att dessa orbs är andar i området.

Identifiera spöken
Spöken är andarna hos människor som en gång levde och andades på denna jord. Efter det att de passerat kan de inte gå vidare av någon anledning och fångas istället här. Många anledningar kan påverka huruvida en person blir ett spöke, men det är möjligt att ansluta till ett spöke. Om du vill göra kontakt med en avliden ande, överväg att försöka med att spela in en EVP eller fotografera för att se om ett spöke är i närheten.

154 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Related Posts

Spontana spöksyner

Ett av de vanligaste sätten för de osaliga att ge sig tillkänna är genom syner. Den hädangångne visar sig för ett kort ögonblick eller så anar man…

Print Friendly, PDF & Email

Fem teorier om spöken

Det finns gott om bevis på spöken och det paranormala att föreslå, oavsett svaret, någonting pågår som trotsar vår förståelse av det kända universum. Denna artikel försöker…

Print Friendly, PDF & Email

Änglar: Ljusets väsen

Ljus som är så ljust att det lyser upp hela området … Briljanta strålar med lysande regnbågsfärger … Blinkar av ljus fullt av energi: Människor som har…

Print Friendly, PDF & Email

Den döda gumman och hennes kista

Om det kan vara för att jag är född en torsdag vet jag ej, men många påstå att torsdags- och söndagsbarn ha särskild benägenhet att få se…

Print Friendly, PDF & Email

Blir av med en skuggvarelse

Skuggfolk eller varelser är ett fenomen där en flyktig men mänsklig form verkar flasha förbi dej och försvinna omedelbart. Även om det låter självklart, för att bli…

Print Friendly, PDF & Email

16 Tecknen på en hemsökelse

Det första steget är att bestämma, så gott du kan, om du verkligen har ett legitimt ärende i en hemsökelse. Inte alla Hemsökelser är likadana, och de…

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

Contact Us