Grå mannen

Hurricane Florence rasar på Carolina-kusten. Invånarna förbereder sig för den analkande stormen. På Pawleys Island gör sig människorna redo, men de håller också ett öga på “Grå mannen”.

Den grå mannen visas sig precis innan en massiv storm inträffar för att varna dem som ser honom om den inkommande katastrofen. De som lyssnade på hans varningen överlevde, liksom deras hem.

Legenden säger att i början av 1800-talet skulle en ung man besöka sin kärlek för att fråga om giftemål. Längs vägen snubblar hästen och han kastas ur sadeln och landar i ett kärr. Där  griper kvicksanden tag i honom och drar honom långsamt  under.

När hon får höra om hennes kärleks tragiska öde,blir den unga kvinnan utom sig av sorg. Hon börjar gå ensam på stranden om kvällarna och en natt på hennes promenad, stöter hon på en man som är klädd i grått som stirrar på havet. När figuren vänder sig om, känner hon genast  igen sin kärlek. Han berättar för henne att denna ö inte är säker och säger åt henne att lämna ön.

Hennes familj lämnar ön nästa morgon för fastlandet. När de återvände till ön, kommer de hem till en stor förödelse. En orkan har gått tvärrs igenom ön, förstör allt i sin väg. Men en sak överlevde stormen … deras familjebostad.

Historien slutar inte där! Den “Grå mannen” har dykt upp flera gånger under åren och allmänt precis före en stor storm.

150 views

print


image_pdfPDF
(Visited 19 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.