Gästgiveri spöket

Det var en som hade dödat sin hustru och grävt ner henne och lagt en vedfamn över. Så var det en gästgivaregård, och där var ett rum, där det spökade var enda natt, så att ingen tordes ligga där. En kväll kom en fru resande och ville ha rum. Då sa värden, att han hade bara ett ledigt, men där kunde ingen bo, för att det spökade där.

Men frun sa, att hon var inte rädd, och då fick hon ta rummet. På natten kom spöket. Då sa frun: “Är du en ond ande, så gå bort härifrån, men är du god, så stig fram!” Då talade spöket om, att hennes man hade dödat henne och begravt henne, och där var en liten grön gräsfläck över platsen, och det låg en vedfamn på den.

Sen visade hon, att hon hade ett hål i huvet efter en yxa. Då tog frun av sej sin vigselring och la i hålet och sa: “Gå i frid!” På morgonen tog frun med sej länsman och de sökte rätt på stället där den mördade var begraven. Och de hittade liket, som inte hade multnat. Men när frun tog sin vigselring, som låg i hålet i huvudet, så föll liket i stoft.

Västgötasägner

102 views

print


image_pdfPDF
(Visited 14 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
error
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.