Fängelse spöket

Det som en gång var öns fängelse är idag vandrarhem. Den siste fången som avrättades på Gotland satt här i slutet av 1800-talet. Fast det är nog inte han som spökar i cell nummer 20. Fyra olika gäster har nämligen vittnat om att de vaknat av en man i rummet som tidigare varit fängelsecell.

Beskrivningen av mannen är alltid densamma; en lång kille i grå t-shirt, alltså ingen 1800-talare. Det låter kanske inte så läskigt men för vissa som upplevt besökaren har det kännts obehagligt. Man började ana att någonting inte stod rätt till i nummer 20 när vandrarhemmets ägare Annika Kjörlings hund Buster började morra och resa agg vid den föredetta cellen.

Fast de kallaste kårarna här väcker ändå källaren. Perfekt ställe för ytterligare en Blair Witch-uppföljare. Dörren som leder ner hit är tung och svår att få upp. Nästan så att man förväntar sig att den ska gå i baklås. Nedanför trappan finns en korridor som leder till en dörr med tjocka galler.

Innanför är den gamla isoleringscellen. Järnsängen står kvar, fastetsad i golvet, med en mögel-färgad filt ovanpå. Man kan inte låta bli att undra vem som sover här om nätterna. Luften är fuktig och det är svårt att andas, det enda som hörs är droppljud från den becksvarta gången som leder från cellen. Här skulle man definitivt inte vilja bli inlåst en kall novemberkväll då stället är tomt på gäster. Ingen skulle höra en skrika.

171 views

print


image_pdfPDF
(Visited 24 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.