Fäbodvall mylingen

Det skulle bliva dans på Norrbo fäbodvall. Flickor och pojkar samlades till vallen. Vallens “stinta” var mycket vacker och pojkarna uppsökte henne gärna. Nu var det emellertid så att denna stinta hade mördat sitt barn. Hon hade lagt det i en liten låda, i vilken hon eljest brukade ha sina sygrejor.

Hon lade lådan med barnet under stugan – alldeles under spisen i en grop. Ingen bal eller danstillställning hade man haft på denna fäbodvall på tre år. Hon hade varit rädd att någon skulle upptäcka barnet. Men nu skulle man åter dansa som tillförne.

– Hon hade heller inte velat ha någon flicka hos sig efter kl.11 på kvällen, ty efter det klockslaget började barnet skrika. Nu var dansen i full gång och glädjen högt i tak. I en vrå satt fäbodstintan med sin vän och drack vin. Vinet rusade och flickan glömde att hon hade bort avlysa dansen före kl. 11. Vid det klockslaget började barnet gråta som vanligt.

Man hörde hur det jämrade sig och sade: “Om det inte vore för saxens skull, så skulle jag dansa med mor min.” Då stintan hade lagt barnet i lådan, så lade hon en sax över det. – Stintan var blek som döden, hon låg i ett helt dygn, sedan blev hon tokig.

121 views

print


image_pdfPDF
(Visited 18 times, 1 visits today)
Please follow and like us:
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Moon

Author: Moon

En Dalmas som älskar det paranormala

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.