Det spökar på Stjernsunds herrgård

En kvinna skulle delta i en konferens på herrgården Stjernsund i Bergslagen. Hon åkte dit i en bil tillsammans med tre väninnor och efter en behaglig resa kom de fram till herrgården. De lämnade in bagaget och fick se de rum som de skulle övernatta i. Två av dem skulle få dela rum.

Sageskvinnan anmälde sig som frivillig att dela logi och så blev det också. Under dagen var allt trevligt på herrgården, men tidigt på kvällen undrade hennes väninna om de möjligen kunde byta rum.

Väninnan hade fatt en känsla av djupt obehag när hon kom in på sin kammare. Sageskvinnan accepterade och tyckte att det skulle bli skönt att fa ett helt rum för sig själv, särskilt med tanke på att hon är gravt hörselskadad och har en speciell väckarklocka som för ett mycket starkt ljud och vibrerar kraftigt. Hon gick och lade sig och somnade in.

Sent på natten väcktes hon av att någon bankar henne på den vänstra sidan av låret. Kvinnan vaknade och såg en man som lutade sig över henne.Den mystiske herren var klädd i en gammeldags svart dräkt. Han hade en vit skjorta ända upp i halsen och en svart tjock väst som var vanlig förr. Mannen pratade med henne, men hörapparaten var inte påslagen så hon kunde inte höra vad han sade.

Kvinnan skrek till och gömde sig under täcket. Efter en stund tittade hon upp. Mannen var borta. Hon letade igenom rummet utan att hitta honom och dörren var fortfarande låst. Sageskvirman somnade om.

Ungefär klockan fem på morgonen vaknade hon igen. Samma karl visade sig. Bredvid sig hade han en ålderdomlig cykel, med uppfällbar pakethållare fram. Mannen sade ingenting men hånlog. Hon for jätteskärrad upp och mannen försvann i tomma intet. Morgonen därpå undrade en av personalen om de hade sovit gott om natten. Sageskvirman såg tydligen fortfarande lite skärrad ut och värdinnan undrade om hon händelsevis hade sovit i det blå rummet, som var ökänt för sina spökerier. Tydligen hade flera personer före henne blivit skrämda där. En kvinna hade blivit så förfärad att hon hade suttit i en trappa och skakat hela natten.

36 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar