Den mystiska rösten på Torpa stenhus

Den mystiska rösten på Torpa stenhus

Den 23 juli 2009 besökte myling.se Torpa Stenhus. Vi gick den guidade visningen av stenhuset. I en av inspelningarna som förövrigt var inspelad på en gammal mobiltelefon “som förövrigt hölls ovanför vara huvuden” dök något mycket märkligt upp när vi lyssnade på inspelningen.

I ett av rummen på Torpa Stenhus visade guiden vid ett tillfälle olika målningar och gobelänger, döm om våran förvåning när vi plötsligt hör en liten pojke/flicka plötsligt börjar sjunga “Min Mamma”. Efter Idogt lyssnande på filen hörs även rösten säga “det är min mamma och pappa…..” direkt efter sången. Vid inspelningstillfället fanns ingen liten pojke eller flicka i rummet, utan endast ett spädbarn i sin moders famn. Lyssna och bedöm själva. Kan det ha varit lilla Gustaf Stenbock som gav sig till känna?

Lille Gustaf Stenbock

Gustaf Otto Stenbocks förstfödde son som under tragistka omständigheter drunknade i brunnen bara tre år gammal. Sedan dess vandrar denna lille pojke i Torpa Stenhus stora salar. Många besökare, framförallt damer påstår sig se en liten blek pojke i gammaldags kläder.

Vid andra tillfällen efter den guidade turen stötte vi på små underligheter som ett hänglås som vaggade fram och tillbaka på en monter utan att någon en var i närheten. Vid andra tillfällen gick larmet i stenhuset otaliga gånger utan någon som helst anledning. Det hade vid detta tillfället varit klockrent att haft med sig en videokamera, men så var inte fallet.

Fakta

Torpa stenhus ligger vackert beläget vid sjön Åsunden i Västergötland. Med sin unika arkitektur och vackra interiörer är slottet ett av Sveriges bäst bevarade herresäten från 1500-talet. Godset är privatägt och har varit i samma familjs ägo sedan slutet av 1400-talet.

Källa: torpastenhus,se

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

DanishEnglishFinnishHindiNorwegianSwedish