Crystal Photographic Experiment

Crystal Photographic Experiment är ett relativt billigt och enkelt experiment som du kan utföra själv eller i grupp. Vad som är bästa alternativet för att lyckas fotografera den ”andra sidan” med detta experiment är svårt att säga det är bara din eller er fantasi sätter gränserna för din eller erat experiment.

Så här gör du

Sätt dig runt ett bord. Det finns inget behov av mörker/mörkläggningsförhållanden. Tänd ett ljus i en vattenklar Herkimer ’diamant’ dubbelterminerad kvartskristall (inte särskilt dyr trots namnet) på bordet (med kristallen vilande på någon form av reflekterande yta, säg en spegel eller kopparplatta).

Håll en högupplöst digitalkamera riktad mot kristallen. Be den andra sidan om bilder som ska överföras till kristallerna. Fokuserar på din avsikt på att ta emot sändningarna. Ta foton med jämna mellanrum, särskilt om du ser något genom sökaren som kan vara en bild i kristallen.

Efter den experimentella sessionen kan du se de digitala bilderna på en dator. du kan bli tvungen att zooma in i högupplöst bild på datorn och du kan få titta flera gånger på bilden för att hitta ansikten eller föremål eftersom de överförda bilderna kan vara mycket små.

Prova variationer på ovanstående inställningar enligt din intuition. En variant som kan passa är att montera kameran på ett stativ med en ledning och en klicker för att släppa slutaren när det behövs. Här nedan finns en installationen dä kristallen och reflektorn ligger i vatten.

38 visningar
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar